Herrlaget

2-0 i matcher efter vinst i andra kvarten


Hammarby vann även den andra kvartsfinalen mot Sandviken, hemma på Zinkensdamm, och leder kvartsfinalserien med 2-0 i matcher. Det blev en ny taktisk triumf för Bajen. Matchen slutade 5-3 efter 2-1 i paus. Men det blev delvis en annan match än i Sandviken. Nu fick Sandviken flera chanser att komma in i matchen, men Hammarby vek inte från sin plan och behöll greppet i matchen och vann rättvist.

 

Första halvlek påminde om första kvartsfinalen. Hammarby höll bollen inom laget, sökte lägen men prioriterade att vårda bollen. Samtidigt backade Hammarby hem när Sandviken anföll och gästerna hade svårt att komma till farliga avslut. En kvart in i matchen tog Hammarby ledningen med 1-0. Jesper Jonsson drev upp bollen i mitten på plan och spelade fram Kalle Spjuth. Joel Othén räddade, men lämnade retur som David Thorén påpassligt fångade upp och satte otagbart för Othén. Knappt fem minuter senare kvitterade Sandviken till 1-1 genom ett solonummer av Daniel Mossberg, som tog sig igen hela Hammarbys försvar. Mossberg var tillsammans med Erik Säfström SAIKs bästa spelare för kvällen. Trots kvitteringen fortsatte Hammarby sin uppgjorda plan, de chanser som Sandviken ändå fick stoppade Patrik Hedberg effektivt. Kalle Spjuth såg också till att Hammarby kunde gå till pausvila med ledning 2-1. David Pizzoni Elfving slog en höjdboll mot mål, och Spjuth slog in bollen på tennis.

 

Andra halvlek var bara ett par minuter gammal när Sandviken kvitterade på hörna. Spelet blev sedan lite öppnare. Ilja Grachev blev frispelad och nätade, men blev tyvärr avblåst för offside. En kvart in i halvleken tog Hammarby på nytt ledningen, med 3-2. Det var en snygg kombination där bollen gick mellan Ilja Grachev, Kalle Spjuth och Jesper Jonsson. Hammarby blev alltmer offensiva och skaffade sig en hörna. Robert Rimgård fick en fullträff och utökade till 4-2. Med en kvart kvar tog Sandviken time-out. David Pizzoni Elfving blev strax efteråt utvisad men Hammarby höll ändå tätt bakåt, även om Hedberg tvingades till några svettiga räddningar. När Sandviken tvingades att bli mer offensiva kunde Hammarby skapa farliga kontringar. Matchen avgjordes när Christoffer Fagerström blev fasthållen i straffområdet, och själv tog hand om straffen. Trots att Joel Othén gick åt rätt håll kunde han inte stoppa bollen, som betydde 5-2. Sandviken pressade på i slutminuterna och skapade flera hörnor. Med minuten kvar kunde de också reducera till 5-3 på en hörna.

 

Precis som i första matchen var laginsatsen nyckeln till segern. Men kanske var det Kalle Spjuth som överraskade mest i kväll. Han var inblandad i Hammarbys tre första mål och det märks inte att han gjorde comeback i truppen så sent som den 10 januari. På måndag möts lagen igen, i Göranssons arena.

 

Matchfakta
Hammarby – Sandviken 5-3 (2-1)
1-0 David Thorén (15)
1-1 Daniel Mossberg (19)
2-1 Kalle Spjuth (37)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2-2 Daniel Mossberg (47)
3-2 Jesper Jonsson (61)
4-2 Robert Rimgård (65)
5-2 Christoffer Fagerström (85)
5-3 Dennis Henriksen (93)

Publik: 3044
Hörnor: 5-9
Straffar: 1-0
Utvisningar: Hammarby 2×10 min, Sandviken 4×10 min

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se