Herrlaget

Misja inför World Cup


 

Den kommande helgen spelas World Cup i Sandviken. Titelförsvarande är Sandviken, som besegrade Jenisej i förra årets final. Hammarby har lyckats bra i turneringen. Det blev vinster 1999, 2001 och 2009. 2010 föll laget i finalen mot Dynamo Kazan. Turneringen har spelat i Sandviken sedan 2009. Hemsidan fick ett samtal med tränare Misja Pasjkin om insatsen i Svenska Cupen och förväntningarna inför World Cup.

 

Vilka är dina intryck från Svenska Cupen?

 

-Jag tycker att vi gör en helt ok insats. Vi ville mer än vi klarade av just där och då. Vi gick längre i Svenska Cupen i år än förra året, så jag tycker att vi är längre fram i år. Vi lade mycket kraft och fokus på vårt försvarsspel och det blev lite på bekostnad av vårt anfallsspel. Men det var nödvändigt för att hitta en bra känsla där. Jag tycker att med facit i hand, så jobbade vi med helt rätt saker i försvarsspelet.

 

-Nu handlar det mer om att slipa bort de tekniska misstagen som uppstår av att vi inte orkar hålla upp koncentrationen matchen ut, när huvudet och benen börjar bli trötta Jag tänker då särskilt på Villa- och SAIK-matcherna. Men det har sin förklaring den också. Saknaden av stor is på försäsongen blir rätt utslagsgivande i en intensiv cup, när man tävlar mot de bästa. Vi får kämpa hårdare för varje skär i båda riktningarna. För oss handlar det nu om tid och tålamod, att fortsätta jobba hårt med rätt saker i vårt spel med och utan boll.

 

-I matchen mot Edsbyn (3-2) visar vi bra karaktär genom att vinna. Vi vrider tillbaka matchen i slutet när vi kvitterar och avgör. Vi visar definitivt attityd och karaktär.

 

-Mot Villa (0-5) gör vi en riktigt bra match i 50 minuter. Men vi hade lägen och måste vara mer effektiva och få in bollen på de chanser vi får. Villa är ett bra lag och där vi befinner oss idag kontra dem så måste vi göra mål på våra chanser. När de gör 0-3 så är matchen över, det är ju en 60-minutersmatch.

 

-Mot Vänersborg (5-3) vinner vi på klass utan att spela övertygande bra. Det var viktigt att vinna den matchen för att få möjlighet att gå till semifinal.

 

-I semifinalen mot Sandviken (2-4) gör vi en bra första halvlek, den slutar 1-1. Sedan gör de två snabba mål som blir avgörande. Två tekniska misstag från vår sida, sedan har vi inte kraften att vrida tillbaka matchen som SAIK vinner rättvist.

 

Ni mötte också ryska Neftyanik i en målrik träningmatch, som slutade 7-8.

 

-Neftyanik är ju de ryska mästarna. I Svenska Cupen var vi mer avvaktande i vårt spel. Mot Neftyanik förändrade vi en del taktiskt. Inför World Cup var det viktigt att få en bra genomkörare och åka mycket skridskor och köra på ordentligt i 90 minuter. Och det tycker jag vi orkade i den matchen, jämfört med de tidigare träningsmatcherna. Resultatet fick komma i andra hand. Vi behövde göra mer rätt saker och testa en del mot bra motstånd. Jag fick ett bra svar på en del detaljer. Vi fick också en bra känsla med oss till World Cup. Christoffer Fagerström skadade sig i Svenska Cupen men var med och gjorde två mål mot Neftyanik. Christoffer är återställd och det är bra fart på honom nu.

 

I helgen spelas ju World Cup. I Hammarbys grupp spelar också Neftyanik, Vetlanda och Akilles, vad tycker du om motståndet?

 

-Vi har ett finskt, ett ryskt och ett svenskt lag i gruppen. Det skall bli jättekul. Jag är övertygad om att vi kommer att vara bättre rustade i World Cup än i Svenska Cupen. Vi har flyttat fram våra positioner nu, det känns bra.

 

-Vi börjar mot finnarna. Alla lag är bra och vi skall ha respekt för varje motståndare. Nyckelmatchen kommer att vara matchen mot Vetlanda på fredag för att ta oss vidare i cupen. På lördag möter vi Neftyanik igen. Det är en grym motståndare. Världens bästa klubblag nu, alla i startelvan är landslagsspelare. Även Erik Petterson spelar där. De är förhandsfavoriter att vinna hela turneringen, med tanke på det lag de har på papperet.

 

Det blir ett par sena matcher med start efter 22. Hur hanterar ni det?

 

-Vi får anpassa våra rutiner och upplägg efter som matcherna ligger. Vi ser inget konstigt med det. Och World Cup är ju känt för att spela på olika och tuffa tider. Det är bara att anpassa i skallen att det blir sena matcher. Vi får ställa in oss på det.

 

Hur tränar ni innan cupen?

 

-Vi tränade i måndags och vi tränar på tisdag. Efter träningen kommer vi ha ett snack och prata ihop oss inför World Cup. Sedan har vi en frivillig träning på onsdag. Vi åker upp på torsdag och tar in på hotell i Gävle.

 

Hur är läget i truppen?

 

-Det är inget nytt när det gäller Ivan Lebedev. Junioren Johan Hannegård skadade sig i en ungdomsmatch. Hans axel gick ur led och han är borta en månad. I övrigt reser hela truppen upp till Sandviken.

-Det Hammarby ställer upp i det vill vi vinna, det är Hammarbys signum. Men det viktigaste är att ta oss vidare i gruppen, och sedan kör vi.

 

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se