Redaktionellt

Avslutande seger för damerna


Det var ett laddat gäng tjejer som steg på bussen på Zinkensdamm på söndagsmorgonen för avfärd upp mot Rättvik och säsongens sista match. Skulle säsongens tredje seger komma, eller skulle vi även denna gång spela lika mot Rättvik? Bussen rullade norröver genom ett snöfattigt landskap och till slut var vi framme i Rättvik.

 

De båda lagen kände lite på varandra under de första tio minuterna, sedan satte #20 Sofie Zachrisson matchens första mål, med assist av vår kapten för dagen, Jonna Nyman. Nu följer en period på nästan 25 minuter där spelet böljar fram och åter med ett antal hörnor för båda lagen. I minut 34 får vi ett läge som vi pratat om innan matchen, och Zacke nyper till ordentligt. Målvakten räddar, men #78 Maja Irstam är framme på returen och så har vi 0-2. Ett par minuter senare tilldöms vi en straff som #95 Olivia Dahlsten säkert förvaltar och vi går till halvtidsvila i ledning med 0-3.

 

 

I paus pratar vi om att fortsätta spela som vi gjort i första halvlek, men redan i andra halvleks första minut lyckas Rättvik reducera till 1-3. Kanske hade vi slappnat av lite för mycket i halvlek, målet blev en väckarklocka för laget. Efter Rättviks mål följer en längre period av Hammarbypress, och i minut 69 slår Olivia in dagens andra mål för henne, Jonna assisterade från hörnflaggan. Bara åtta minuter senare tilldöms Rättvik en straff, och de reducerar till 2-4. I slutet av matchen tar Rättvik timeout och försöker ändra matchbilden sista fem minuterna, men våra tjejer håller i spelet och vinner rättvist med 2-4.

 

Jonas Jonsson


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se