Herrlaget

Bajare på väg till Kina


 

Det är inte bara våra A-lagspelare som drar iväg långt österut. Även U-20:s tränare Micke Bratt ska ut på äventyr. Här berättar han med egna ord om det stundande äventyret:

 

Jag är  Förbundskapten för Tjeckien fram till VM 2019. I år kan inte Tjeckien delta i VM . Dels är det många av grabbarna som nyligen fått barn eller kommer få barn i samband med VM. Några kunde inte komma loss från sina arbeten och en del hade helt enkelt inte ekonomi att kunna åka.

 

En vecka efter Tjeckien tagit beslutet att inte åka, så hörde Slovakien Bandy ordförande av sig och frågade om jag kunde tänka mig att åka med som Förbundskapten för dem. Bad han prata med Czech Bandy ordförande om det är okej för dem är det okej med mig.

 

Då båda länderna har suttit ihop som en nation för inte så länge sedan och är ett brödrafolk så hade Czech Bandy inget att invända mot detta. Kontentan blev att Slovakien hyr mig under VM från Tjeckien. 

 

Inte så värst länge efter detta blev klart så pratar jag med Slovakiens ordförande om att kanske stärka upp kring laget. Han frågade då om jag visste någon som skulle kunna vara intresserad och som jag kunde rekommendera. Finns ju många, tänkte jag.

 

 

Det första namnet jag tänkte på, och som inte redan hade något förbundsuppdrag, var en annan Hammarby bekant, Stefan ”Lillis” Jonsson. Numera i VSK:s organisation. Två samtal senare så var den frågan löst. Stefan hakade på och åker med till Kina med mig och Slovakien Bandy.

 

På fredag 26/1 lyfter vi mot Kina. Peking först och sen tre timmar senare mot Harbin i norra Kina. 

 

Tack o lov skall det bli lite mildare väder nästa vecka. Medeltempen kommer då ligga runt -25 grader. Mao garanterat myggfritt. 😉

 

Micke Bratt berättat för Magnusson


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se