Herrlaget

Bajen vann dragkampen om Christoffer Fagerström


Hammarby Bandy har lyckats med en av säsongens stora värvningar i svensk bandy, då man har lockat hem den ryske mästaren Christoffer Fagerström från Neftyanik.

 

 

Fagerström, som blir 25 år gammal i september, kan användas både som mittfältare och anfallare och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Hammarby.
– Svinkul att äntligen få komma hit. Jag har haft kontakt med Hammarby under flera års tid och nu kändes det som rätt läge för en ny utmaning, säger Christoffer Fagerström.

 

Fagerström, som de senaste åren har ratats i sista stund inför VM, är bandyfostrad i IFK Vänersborg där han A-lagsdebuterade som 16-åring och har spelat åtta säsonger.
Alternativen var naturligtvis flera för Fagerström, både i Ryssland och i Sverige. Men Stockholm och Hammarby lockade mest.
– Säsongen i Chabarovsk var fantastisk. Vi vann tre stora titlar, och tog framför allt hem ligan för första gången i klubbens historia. Jag vill gärna spela i Ryssland igen, men nu vill jag prova på Hammarby och jag tror att jag passar bra in där. Det är dags att hitta på något häftigt. Jag var på plats på Friends Arena när Bajen vann guld 2013, och en dröm vore att få spela en final i en grönvit tröja.

 

Christoffer Fagerström har redan flyttat till Stockholm och ska på torsdagen träna med sitt nya lag för första gången. Något han ser fram emot med glädje, även om det är träning i rink som väntar under stora delar av försäsongen.
– Jag är supertaggad att få träffa gruppen, och att sätta igång att träna. Jag är redo att ta mig an utmaningen i att inte ha fina yttre förutsättningar som en bandyhall innebär. Jag har varit bortskämd med det tidigare. Men det som inte dödar härdar. Men en hall är A och O framöver. Stockholm  måste få upp den där hallen. Helst nu.

 

Han känner väl till den nygamle sportchefen och assisterande tränaren Stefan Karlsson, som han tidigare hade som huvudtränare i Vänersborg i flera säsonger.
– Stefan har betytt mycket. Han har trott på mig i många år, och att han är tillbaka i Hammarby har såklart lockat mig extra, liksom Misja Pasjkins driv till att jobba upp Hammarby igen. Jag är även bra kompis med Jesper Jonsson, så det har bidragit till att jag valde Bajen, säger Fagerström.
Stefan Karlsson är väldigt nöjd med att Hammarby har knutit till sig Christoffer Fagerström.
– Det är en spelare som förstärker truppen avsevärt. En målmedveten powerspelare med karaktär som har haft ett väldigt bra år i Ryssland.

 

Hur har då Hammarby råd med en värvning av den här kalibern? Svaret är att klubben har fått öronmärkta bidrag för den här typen av spetsvärvning. En extern grupp med finansiärer har lovat att bidra med pengar, som alltså inte påverkar klubbens lagda budget.
– Vi har förankrat detta i styrelsen, och vi riskerar inte vår ekonomi i och med detta. Det är ett måste att vi håller vår budget, och med den här värvningen hoppas vi kunna generera intäkter i och med att vi förhoppningsvis når bättre sportsliga resultat, säger Stefan Friberg Svensson som är klubbchef i Hammarby Bandy.

 

Hammarby har tidigare värvat mittfältaren Ilja Gratjev från Bajkal Energija, och lyckades behålla mittfältaren Jesper Jonsson som hade anbud från bl.a. Villa/Lidköping. Nu siktar man på att komma överens om kontraktsförlängningar med Robin Sundin och Kalle Spjuth. Sedan är truppen så gott som spikad.
– Truppen är väldigt bra, men avsevärt mindre. Vi har gått från 22 till 18 spelare i truppen, vilket varit nödvändigt med tanke på vår ekonomi.  Vi får vänta med att sätta en målsättning, men självklart vill vi nå högre än förra säsongen, säger sportchef Stefan Karlsson.

 

/Robert Tennisberg


2 kommentarer till Bajen vann dragkampen om Christoffer Fagerström

  1. Christer skriver:

    Grattis till den fina värvningen av Christoffer! Härligt att det händer lite sådana värvningar, blev jäkligt positivt laddad av denna nyhet. Nu ser vi fram emot nästa säsong med stor förväntan, truppen verkar bli jäkligt bra!

  2. Kallegubben skriver:

    Grattis till en imponerande toppvärvning, som behövs för återkomst i toppen! Återstår bara en externt finansierad skyttekung, som Hammarby saknat i många år. Senaste försöket, Kalle Mårtensson, lyckade inte alls med sina 12 mål 2017, och gick till Sirius som får igång f d Bajenforwards, exvis Markus Kumpuoja. Vågar man fråga vilka andra de 4 bortbantade är?

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se