Herrlaget

Bajen vann i Sandviken – leder semifinalsserien


Hammarby vann den tredje semifinalen, borta på Göranssons arena, med 3-7 efter 2-3 i halvtid. Sandviken startade första halvlek bäst och skaffade sig en tidig tvåmålsledning, men de sista tio minuterna vände Hammarby och gick till pausvila med ledning 2-3. I andra halvlek tog Hammarby över mer och mer och utökade ledningen till 2-7 innan Sandviken kunde reducera till 3-7. Men närmare än så kom inte SAIK. Nu är Hammarby endast en match från SM-final.

 

 

Första halvlek startade med en hög Sandvikenpress även om tempot inte var så högt. Hammarby blev tillbakapressat och hemmalaget skaffade sig flera hörnor. Och på andra hörnan tvingades Patrik Hedberg lämna retur och Daniel Berlin sköt 1-0. Och bara ett par minuter senare spelades bollen in från kortlinjen. Hammarbys försvar hann inte rensa utan Albin Thomson kunde slå in bollen i öppet mål. Sandvikenledning med 2-0 och Hammarby tog en tidig time-out efter en dryg kvart.

 

Efter time-outen tätade försvaret till och spelet jämnades ut. Patrik fick göra några viktiga räddningar. Med tio minuter kvar av halvleken fick Alan Dzhusoev bollen framför Sandvikens straffområdeslinje. Han blev hårt uppvaktad men behöll kontrollen över bollen och spelade ut till Kasper Milerud som med ett skott från höger överlistade Joel Othén. Sandviken skaffade sig en hörna och bollen rensades bokstavligen på mållinjen. Strax efteråt drev Dzhusoev upp bollen igen. Han drog sig ut till höger och fick med sig ett par försvarare. Då kunde han spela in till Christoffer Fagerström som blev fri med Othén, och Hammarby hade kvitterat. På Hammarbys första hörna strax innan paus stänkte Jesper Jonsson in ledningsmålet till Hammarby, 2-3. Hammarby i ledning, och i matchen mellan klackarna dominerade Hammarby totalt, ibland kändes det nästan som en match på Zinken.

 

 

I andra halvlek fortsatte Hammarby pressa på samma sätt som man avslutade första. Samtidigt slarvade Sandviken i passningsspelet, vilket skapade flera kontringsmöjligheter. Men det dröjde tjugo minuter innan halvlekens första mål kom. Då fick Jesper Jonsson bollen av Robin Sundin nära mittlinjen. Han avancerade mot mål, sågar sig igenom Sandvikens försvar och satte säkert 2-4. Strax efteråt fick Hammarby en ny hörna. Kasper Milerud stod som sista skytt, men kunde ändå näta till 2-5. Sandviken tog time-out. Sandviken kom till en del avslut men lyckades inte komma närmare målmässigt. Med kvarten kvar fick Milerud bollen av Robin Sundin, Han avancerade på vänsterkanten och långt utanför straffområdet sköt han ett hårt och otagbart skott i Othéns bortre kryss, Hammarbyledning med 2-6. Minuten efter var Robert Rimgård på utflykt på Sandvikens planhalva. Jesper Jonsson lyfte bollen och Rimgård fick ett friläge och satte 2-7. Ted Haraldsson reducerade till 3-7, men resultatet stod sig matchen ut.

 

 

Hammarby visade på nytt att laget kan komma igen, trots målmässigt underläge. Kasper Milerud blev tremålsskytt, Jesper Jonsson bäste poängplockare med två mål och två assist. Robin Sundin och Alan Dzhusoev låg bakom flera av målen. Och Patrik Hedberg gjorde som vanligt en klockren insats. Men framför allt var kvällens vinst en laginsats där alla jobbade för varandra. Vinsten betyder att Hammarby leder semifinalserien med 2-1 och har chans att avgöra på Zinken på fredag. Säkra din biljett till säsongens sista hemmamatch HÄR.

 

Matchfakta
Sandviken – Hammarby 3-7 (2-3)
1-0 Daniel Berlin (14)
2-0 Albin Thomsen (17)
2-1 Kasper Milerud (36)
2-2 Christoffer Fagerström (41)
2-3 Jesper Jonsson (46)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2-4 Jesper Jonsson (64)
2-5 Kasper Milerud (66)
2-6 Kasper Milerud (77)
2-7 Robert Rimgård (78)
3-7 Ted Haraldsson (79)

Publik: 2158
Hörnor: 10-3
Utvisningar: Sandviken 3 x 10, Hammarby 2 x 10

 

/Sten Haase

 


2 kommentarer till Bajen vann i Sandviken – leder semifinalsserien

  1. Christer skriver:

    Så jäkla underbart! En perfekt genomförd bandymatch av våra härliga bandykrigare! Kunde tyvärr inte vara med i Sandviken denna match, men att se den tillsammans med familjen i vardagsrumssoffan var så jäkla ”gött”! Har man varit uppe i Sandviken och sett 1-9 samt 2-5 så sitter den här segern så gott i ett Bajenhjärta! Stort LYCKA TI´LL på fredag önskar jag och mina närmaste till vårt härliga gäng. Nu fyller vi Zinken på fredag, man ur huse alla med ett grön-vitt hjärta.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se