Herrlaget

”Bandyhallen är klar hösten 2020 och vi ska ha en ny hall på Söder”


Under Bajenkvällen (8/2-2019) så intervjuades Idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) på scen i Zinkentältet. Ernlund tillträdde i oktober -2018. Här följer ett utdrag från intervjun.

 

 

– Jag har under min första tid lagt mycket tid att träffa olika föreningar och besöka idrottsverksamheter i staden. Jag slås av vilket otroligt aktivt föreningsliv vi har i Stockholm. Det som är kul med mitt uppdrag är att man jobbar med något som folk tycker är roligt – att utöva idrott.

 

Vad har du för visioner för Stockholmsidrotten?

 

– Att förbättra för hur vi kan stötta olika föreningar och deras barn och unga. Vi har bland annat många barn och unga i utsatta områden som inte idrottar, exempelvis.

 

Nu har man börjat gräva och bygga i för en bandyhall i Gubbängen. Hur går det?

 

– Det går bra, man kan se armeringsjärn redan nu. Hösten 2020 är det senaste beskedet från fastighetskontoret, det är enligt tidsplan, säger Ernlund om när hallen är klar.

 

Det är en extrem hallbrist, det är många som vittnar om det. Vad säger du om det?

 

– Det är precis så det är. Jag har precis tillträtt som idrottsborgarråd. Det finns massor av planer redan, det finns intressanta projekt och önskelistor, men det är planer som bara legat och väntat. Det finns exempelvis privata byggaktörer som vill in. Men det här är saker vi ska ta tag i nu. Vi kan inte låta saker vänta längre.

 

– När ishallen på Zinken tvingades stänga så visades det med kraft vilka enorma konsekvenser det får för många idrottsutövare. Att en anläggning påverkar så många, och det visar hur akut anläggningsbristen är. Nu måste vi jobba på kort sikt på att få in en ersättningshall för Zinken, på mellanlångsikt behöver vi kunna ersätta den här hallen och få in ett nytt hallbygge i budgeten, och på långsikt är det att bygga en ny hall här.

 

Kommer vi få en ny hall?

 

Självklart. Vi ska få en ny hall på Södermalm. Men exakt hur den ska byggas, det måste vi titta på.

 

­– Vi vet problemet och gör allt vad vi kan för att hitta nya lösningar men också att snabba på lösningar som har legat på bordet. Vi ska göra allt vi kan för att lösa den här dåliga situationen.

 

Mange Wilhelmsson skötte intervjun med Karin Ernlund. Med på scen var Hasse Malm, ordförande i Hammarby Hockey, Anders Gidrup, ordförande Hammarby Bandy och Maria Eliasson, rektor Midsommarkransens gymnasium (som har idrottsinriktning, bland annat en bandylinje).


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se