Herrlaget

Begagnade mobiler ska hjälpa Hammarby Bandy


 

Företaget Telechange uppmanar Hammarbys bandypublik att ta med sina avlagda mobiltelefoner till lagts match på lördag och skänka dem för att rädda den krisande föreningen.

 

– Förutom den miljöinsats man gör genom att samla in mobiler, finns det ett ekonomiskt värde i de telefoner som ligger och i de svenska hemmen, säger Jörgen Hjort, VD på Telechange och Hammarbysupporter.

 

Nyare telefoner kommer att återanvändas och säljas av Telechange medan äldre skickas till återvinning för att spara på jordens resurser. Allt överskott tillfaller Hammarby Bandy med undantag för några procent som tillfaller organisationerna Friends och Städa Sverige.

 

En insamlingslåda finns på plats i tältet på Zinkensdamms IP och på Zinkens krog i samband med Hammarbys hemmamatch mot Motala lördag 12 januari, där entrén dessutom är valfritt belopp. De som inte går på matchen kan lämna in avlagda mobiltelefoner på Hammarby Bandys kansli på Zinken. Föreningens ungdomslag genomför dessutom en insamlingskampanj, för att hjälpa klubben som befinner sig i ekonomisk kris och riskerar förlora elitlicensen.

 

– Detta projekt går helt i Hammarbys linje när vi pratar om samhällsnytta. Vi räddar miljön och vi får betalt för det, nu när vi behöver pengarna som bäst, säger Anders Hagbo, klubbchef i Hammarby Bandy.

 

Insamlingen till Hammarby Bandy är en tjuvstart av den stora insamlingskampanjen Mobiljakten som startar första mars över hela Sverige. Här uppmanas skolklasser och föreningar att rädda miljön och samtidigt tjäna pengar genom att samla in gamla mobiltelefoner.

 

– Enligt våra beräkningar finns det cirka 15 miljoner telefoner som inte används och som inte återanvänds eller återvinns i Sverige. Vår målsättning är att hitta en miljon av dessa i steg ett. Det skulle innebära minst 50 miljoner kronor att dela på för föreningslivet, skolklasserna samt Friends, och Städa Sverige, säger Jörgen Hjort

 

Mobiljakten arrangeras av Telechange i samarbetet med Friends, Städa Sverige, Replace och Sims Recycle Solutions.

 

För mer information, kontakta Jörgen Hjort på 070 780 00 18 eller jorgen@telechange.se.

 

 

Magnusson

 


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se