Damlaget

Bra insats av Hammarby Dam mot svenska mästarna Kareby


Hammarby Dam förlorade på fredagskvällen också den andra semifinalmatchen mot regerande svenska mästarna Kareby. Matchen slutade 4-3 (3-2). Hammarbys mål gjordes av Linnéa Larsson 2, och Hanna Brusberg.  Därmed är tävlingssäsongen över för Bajens damer.

 

Hemsidan fick tag i tränaren Mikael Dahlsten på bussen hem från Ale Arena. ”Dallas” menade att Hammarby gjorde slutspelets bästa match, men det räckte ändå till mot svenska mästarna. Början var nervös. Men efter några minuter spelade Hammarby verkligen bra och kunde ta ledningen med 0-2. Tyvärr gjordes individuella misstag, och Kareby kunde gå till halvtidspaus med ledning 3-2. Andra halvleken var jämn, och Kareby blev verkligen utmanade av ett starkt Hammarby, där hela laget ställde upp på bästa sätt.

 

Mikael Dahlsten var inte riktigt nöjd med domarnas insats. Han tycker inte om att klaga på domarna, men denna gång tyckte han att det gick för långt. Bl.a. fick Kareby två tveksamma straffar, medan Hammarby fick en solklar straff bortdömd.

 

Denna säsongs insats för Hammarby Dam har varit upp och ner. Det började riktigt bra med den inledande World Cup. Men sedan låste det sig, när elitserien började. Mikael Dahlsten pekar på att två olika kulturer har smält ihop, och att det tar tid att bygga upp ett nytt lag. Efter nyår har spelet blivit bättre och bättre.

 

/Ulf Hansson

 

Kareby – Hammarby 4-3 (3-2)

0-1 Linnéa Larsson (11)

0-2 Hanna Brusberg (19)

1-2 Ida Friman (31)

2-2 Ida Friman (42)

3-2 Camilla Johansson (44)

—————————–

4-2 Ida Friman (48)

4-3 Linnéa Larsson (65)

 

Publik:464

Hörnor: 10-2

Utvisningar: 10-30

 


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se