Redaktionellt

Calle Rutqvist inför Edsbyn


 

 

 

Försvarsklippan och lagkaptenen Carl-Johan Rutqvist stod över matchen mot Tillberga på grund av förkylning, men nu är han på väg tillbaka igen. Nu laddar han och laget inför onsdagens bortamatch mot Edsbyn.

 

Hur är läget, du spelade inte mot Tillberga?

-Nej, har varit sjuk ett litet tag, det var därför jag inte medverkade. Men jag känner att det börja bli bättre nu. Jag var till läkaren på torsdagen och tog lite prover eftersom jag har varit förkyld ett tag. Nu har febern försvunnit och det känns bättre igen. Jag skall nog kunna spela på onsdag. Så pass bra har det gått med tillfrisknandet så det skall jag kunna göra.

-Jag såg matchen mot Tillberga på tv hemma. Det såg jättebra ut men Tillberga kanske inte gör sin bästa bortamatch. Vi får jättebra självförtroende av det där. Men man kan tycka att Tillberga borde visa lite mer när man kommer till Zinken.

 

Hur känns det så här långt på säsongen?

-Jag tycker det känns bra. Vi har börjat elitserien jättebra. Vi hade bara ett litet bottennapp i andra halvlek mot Villa borta. Vi börjar hitta lite lösningar i offensiven, det känns bra.

-Hammarby idag gör allting på planen tillsammans . det är glädje, det är fart också. Vi har fått jättebra nyförvärv som tillför hur mycket som helst. Det känns jätte, jättebra. Truppmässigt är det kanon.

 

Vad säger du om Sandviken-matchen?

-Vi var mer taggade att vinna den matchen. Sandviken viker ner sig lite grand och tyckte nog att det var lite jobbigt när det vart sådan vattenpolo. De tyckte nog att det var motigt att spela när det var blött ute. Där tycket jag vi är mentalt mycket starkare än de är och kämpar och strider hela tiden.

 

Vad sa Misja Pasjkin när Hammarby tog sin tidiga time-out?

-Vi vart lite delade i onsdags. Det hade varit bra väder hela dagen, och under uppvärmningen blev det nederbörd och vi vart tvungna att ändra vårt spel. Det var lite mellanting. Vi visste inte om det skulle gå att spela eller inte.

-I time-outen sa vi att det går ju att spela. Vi skulle börja lira, inte bara slå långbollar. Det var lite raka direktiv som vi behövde. Och det gav riktigt bra effekt.

-Jag spelade lite halvförkyld den matchen, det blev ett litet bakslag på sjuksidan efteråt. Man skall inte gå för tidigt när man är lite förkyld, samtidigt jag vill ju ändå vara med.

 

Du är ju en klippa i försvaret. Men du gjorde några utflykter till motståndarsidan. Var det planerat?

-Nej, ibland så blir det bara så. Jag har ingen tendens att gå till anfall. men Ibland blir det läge så man bara måste driva upp bollen. Det är inget speciellt man planerar eller gör på något speciellt sätt.

 

På onsdag möter ni Edsbyn borta. Vad skall ni se upp med?

-Edsbyn är ett jättestarkt lag, de vann ju SM-guld förra året och har ju i princip samma lag i år. Vi har mött dem två gånger och vi har vunnit mot dem också. Så vi vet hur vi skall vinna mot dem. Deras grundspel är jättebra och så har de mycket fart i spelet, så de är svårstoppade

 

Är det några speciella spelare ni måste se upp med?

-Hans Andersson är jätteduktig och Tuomas Määttä, Daniel Jonsson De har bra spelare på varje position. Det blir en riktigt bra match på onsdag.

 

Du är lagkapten i år. Har du några speciella uppgifter då?

-Det är väl inte mer uppgifter. Men som lagkapten vill man ju driva laget framåt, vara drivande på många plan, peppa och hjälpa om någon har det tungt. Jag vill vara där och stötta och hjälpa laget på det sätt jag kan. Det är den uppgift jag känner att man har.

/Sten Haase


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se