Herrlaget

Carl-Johan Rutqvist inför tredje semin


Lagkaptenen Carl-Johan Rutqvist hyllar den tolfte spelaren för stödet när Hammarby svarade för mirakelvändningen i fredags. Nu laddar laget för tisdagens bortamatch mot Sandviken och säsongens sista hemmamatch på fredag.

 

Grattis till vinsten i fredags!

-Tack så mycket. Det var en riktigt rolig match, bra stämning.

 

Vad har ni gjort sedan matchen?

-Igår, lördag, fick vi ledigt. Det var en välbehövlig ledighet. Man är inne i en bubbla konstant och det är skönt att vara ledig och komma ur bubblan, lite grand i alla fall. Då får man lite mer energi och kan ladda om till nästa drabbning.

 

Vad säger du om första halvlek?

-Vi gjorde inte en jättebra första halvlek.vi blev lite delade mellan lagdelarna och bjöd in Sandviken. De fick föra spelet, och sedan när de får ytan i mitten är de duktiga att spela. De förde matchen i första halvlek för att de lyfte en del.

 

Vad hände i paus, i andra halvlek gjorde ni ju 5-0 på SAIK?

-I paus snackade vi ihop oss att vi skulle täta till den där ytan och göra det svårt för Sandviken att spela sitt spel. Och det lyckades vi ganska bra med. Och offensivt var vi lite vassare också. Vi funderade inte så mycket. Vi tog ytorna vi fick och gjorde det jättebra.

 

Ni fick bra publikstöd i andra halvlek, hur påverkar det?

-Det gör jättemycket. Det var jättestämning i andra halvlek när vi fick tvåan och trean. De gastade på och blev väl också uppeldade av den energin som var, och det hjälpte oss jättemycket.

 

-Du gjorde ett par utflykter och var nära göra mål på slutet.

-Jo jag fick öppet läge. Det hade varit jobbigt att missa där om det varit jämt, men det stod ju 5-3 till oss då. Men det är inget man tänker på nu.

 

Vad är det för skillnad att spela i Göranssons arena och på Zinken?

-På tisdag är det en ny match. Göranssons är lite större och har mer yta. Det kommer att bli en tuff match där också. Det vet vi om och det är vi inställda på. De har ju sin hemmaplan och sin publik. Men jag tycker att vi har en bra känsla i laget, så vi kan ta dem där, absolut. Vi måste plocka en match på bortaplan och det här är ett jättebra läge för oss att göra det.

 

Det lär komma en del supportrar till Sandviken på tisdag.

-Det är bra, då får vi en nummer tolv där också och det behöver vi.

 

Hur förbereder ni er inför matchen på tisdag?

-Vi har kört en liten träning på förmiddagen idag, söndag. Och vi kör en lättare träning måndag och går igenom vad vi skall göra i Göranssons.

 

Det blev fem matcher mot Vetlanda i kvartsfinalen och nu spelar ni tredje matchen mot Sandviken. Börjar ni bli slitna nu?

-Faktiskt inte. Det känns som formen är uppåt på de flesta och det är kanonbra. Jag tycker inte att någon spelare dippar. Det är en pil som är uppåt och det är grymt positivt, och det känner vi av också. Vi är jättebra grundtränade allihop.

 

I andra semifinalen leder Villa med 2-0 i matcher mot Edsbyn? Är du förvånad?

-Jag är lite förvånad faktiskt. Jag trodde att Edsbyn skulle ta fram det stora artilleriet, men det avtog visst. De tyckte kanske att det kändes för lätt. Så jag är lite förvånad över att det är 2-0 till Villa. Villa har verkligen hittat formen i rätt läge.

 

Vilket lag möter ni helst i en eventuell final?

-Det har ingen betydelse. Det får vara vilket lag som helst, vi skall vinna över dem ändå.

 

-Man vill inte tänka så långt. Nu är det den här serien som gäller och en match i taget. Så man har inte ens en tanke på vilket lag man skall möta. Det är bara fokus på en match i taget.

 

Lycka till i Sandviken!

-Tack, vi ses på tisdag.

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se