Herrlaget

Christoffer Fagerström inför Vänersborg borta


 

Jag får tag på Christoffer inför den viktiga matchen mot Vänersborg onsdag  6/2. Hammarby ligger 3 poäng före Vänersborg i tabellen. Vinner hammarby på onsdag får vi ett ointagligt försprång och en kvartsfinal är säkrad. Vinner Vänersborg hamnar de endast en poäng efter och pressen på att Hammarby måste slå Vetlanda och Villa Lidköping i efterföljande matcher ökar. Så det är en viktig match för både Bajen och Vänersborg.

 

Ni vann mot Vänersborg hemma med  6-3 efter att ha kontrollerat den matchen från avslag. Tror du det blir en liknande matchbild på onsdag?

 

-Det är svårt att säga så här efter uppehållet. Större delen av trupperna har ju inte spelat match under uppehållet. Så det är svårt att veta hur deras form är. Vi får helt enkelt se. Det blir en tuff match. Vänersborg har varit starka på hemmaplan under året.

 

Hur känns det att få åka till Vänersborg och möta din gamla klubb?

 

-Ja, nu har jag spelat ett antal gånger mot dem. Det är inte något speciellt längre, men klart att man har respekt för sin gamla klubb. Det ska bli kul att spela med Bajen igen.

 

Hur viktig är denna match för Hammarby?

 

-Det är en viktig match för oss eftersom det gäller topp 6 i tabellen. Matchen kommer ha lite av slutspelskaraktär då de ligger på platsen efter oss i tabellen. 

 

Misja sa tidigare i veckan att vinner ni är en plats i kvartsfinal säkrad.

 

-Jag har inte riktigt koll på sånt. Jag vill vinna alla matcher oavsett.

 

Hur laddar du upp inför match?

 

-Bra fråga. Det är en lång bussresa ner till Vänersborg. Jag tar det lugnt på bussen med kortspel, en hel del musik och någon pod. Det som är lättillgängligt när man åker buss helt enkelt. Just nu är jag inne på framgångspodden. Det är extremt kreativa människor som brinner för att bli bäst inom olika områden. 

 

Vad är det som gör en framgångsrik bandyspelare enligt dig?

 

-Bandy är en lagsport med många olika spelare som har många olika stilar. Men det som förenar dessa framgångsrika spelare är hjärta och huvud samt hur mycket man vill vinna. Det gör så att man får den där extra energin för att göra det där extra och ta lite till. Det gäller nog inom all sport.

 

/Mats Öström


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se