Herrlaget

Christoffer Fagerström inför Västerås-matchen


Christoffer Fagerström kunde fira nyår som trea i skytteligan. Formen är på topp, med fyra mål senast mot Bollnäs. Nu väntar två täta matcher av derby-karaktär, Västerås borta fredag kväll och Sirius hemma på söndag.

 

 

Grattis till 6 poäng efter jul! Har du hunnit med att fira jul och nyår?

-Tackar, det är ett bra facit absolut. Men nu kommer lite andra matcher, med start i morgon fredag.

 

-Jag jobbar på kansliet nu och jagar sponsorer. Som bandyspelare är det snabba svängar vid den här tiden. Jag var ledig över jul, åkte tillbaka juldagen, och spelade annandagen.

 

Vad säger du om annandagsderbyt mot Tellus, det blev nästan onödigt spännande.

-Jo, framför allt var det en mäktig inramning med så mycket publik. Det är enormt trevligt att spela på Zinken. Men så var isen ganska mjuk vilket gör att det blir en viss typ av bandy. Så det blev lite tajtare. Men det gäller att vinna de matcherna också, och det gjorde vi. Ett derby skall vara spännande, absolut.

 

Och matchen mot Bollnäs, det blev fyra mål från din klubba?

-Det var en bra match. Vi fick igång vårat spel när vi spelar som bäst och den här gången fick vi verkligen utdelning på våra lägen.

 

Brobergsmatcherna var jämna, det blev två oavgjorda matcher.

-Det kommer alltid vara så där, de dagarna det är lite tuffare på arbetsplatsen. Det viktigare är att inte förlora och det gjorde vi inte heller, utan vi fortsatte att ta poäng. Och det gäller att vara kvar på den linjen.

 

-Under de matcherna hade vi lite skador och lite sjukdomar, vi var kort på folk ett par matcher. Samspelet kanske inte heller var på topp då. Men vi fick vi med oss poäng och det skall vi vara nöjda med.

 

Det kom till en ny spelare i laget, Alan Dzjusojev. Hur påverkar det spelet och laget?

-Vi vet ju alla som är inom bandyn hur han spelar, han har varit i Sverige tidigare. Han har ju ett antal VM-guld med sitt Ryssland, så vi vet att han är en kompetent spelare. Men nu kom han till ett nytt lag och ny omgivning. Han hade en turbulent tid innan han kom till Sverige och det blev klart att han skall spela här. Så vi måste ge honom tid att få känna in sig. Men jag tycker att han redan börjar bli komma in i laget. Vi får fortsätta att hitta nya lösningar. Med Alan så kan vi bli ännu bättre.

 

-Vi är lika gamla, så jag har bra koll på Alan.

 

Och nu väntar Västerås på fredag, vad är deras styrka?

-Västerås har kanske inte gått så bra poängmässigt i år, men det spelar ingen större roll mot oss. Det blir en annan typ av match, mer av derby-karaktär. Man taggar till lite extra. Västerås är ett bra lag, de har haft i princip samma lag i ett par år nu. De spelar på många spelare, spelar med hög fart, är raka i sitt spel, vill anfalla mycket. De spelar en trevlig bandy. Samtidigt går det att försöka utmana på det sättet och göra detsamma mot dem, vi får se hur vi skall lägga upp taktiken.

 

-Det är en tuff match, det var en bra match och jämt här på Zinken (Hammarby vann med 8-5). Jag har hört att det kommer en hel del Bajen-supportrar med till Västerås. Så det skall bli kul att åka dit.

 

Vilka spelare skall man särskilt se upp med?

-De har många bra spelare, Mikael Olsson till exempel. Jag har spelat med honom tidigare i Vänersborg, så jag vet vilka egenskaper han har.

 

-Så Västerås blir en tuff utmaning, absolut. Vi skall ner dit och hämta två poäng och sedan skall vi åka hem.

 

Västerås har sänkt temperaturen i hallen i år, är det något som påverkar spelet?

-Vi var där på försäsongen och fick känna på det en del. Det är jättebra. Det är en stor hall, så den mår bra av att vara lite kallare och få lite hårdare is. Det passar oss riktigt bra.

 

Och på söndag är det match på Zinken igen, mot Sirius.

-Jo, det är mycket matcher nu. Jag hoppas det blir lite kallare och bra förutsättningar för bra bandy. Men regnar det, så får vi ta det. Vi kan spela i regn också.

 

Du är med i landslaget och spelade i turneringen i december. 26-mannatruppen skall bli 18. Känner du sig säker på en plats där?

-Det är alltid hedrande att spela för landslaget. Truppen skall ju bantas. Eftersom jag aldrig spelat ett VM, så kan jag inte säga att jag är säker på en plats. Men jag vill vara med och spela givetvis. Så får vi se vad han (Förbundskapten Svenne Olsson) tar för beslut. Jag har ungefär samma roll i landslaget som i Hammarby, jag spelar forward.

 

Lycka till mot Västerås!

-Tackar, vi skall göra en riktigt bra match i morgon.

 

/Sten Haase


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se