Herrlaget

David är taggad inför kvarten


 

Nu är seriespelet slut och Hammarby hamnade på sjätte plats. De lag som placerat sig på första till fjärde plats får välja motståndare i kvartsfinal. Sandviken som kom på tredje plats i seriespelet valde att möta Hammarby. Kvartsfinalen spelas i bäst av fem matcher. Det lag som först vinner tre matcher går alltså vidare till semifinal. Då Sandviken placerade sig bättre i tabellen får de fördelen att få fler matcher på hemmaplan i kvartsfinalen. Detta innebär att Hammarby får åka till Sandviken tisdag 19/2 och måndag 25/2 och däremellan ta emot Sandviken på Zinken torsdag 21/2.

 

Jag fick tag på David Pizzoni Elfving lördagen innan första kvartsfinalen i Sandviken.

 

Nu har ni tagit er till kvarten som sjätte lag. Hur känns det?

 

-Det känns jättebra. Det blev en lite rafflande avslutning mot Vänersborg och Vetlanda som två avgörande matcher. Tyvärr släppte vi in en del billiga mål mot Vänersborg, så matchen mot Vetlanda blev extra viktig. Sista matchen mot Villa var betydelselös för seriespelet då Bajen hade säkrat sin sjätteplats och Villa sin serieseger. För Villa betydde den matchen mer än för Hammarby. De hade ju temat Rekordmatchen, när en massa rekord skulle slås. 

 

-Fantastiskt roligt att slutspelet har börjat. Även om jag inte har spelat så mycket förutom VM och några matcher till. Men slutspel eller inte, det är roligt att spela bandy!

 

Sandviken valde er som motståndare i kvartsfinalen. Hur ser du på det valet?

 

-Det passar oss ganska bra. Vi vill ha revansch på semifinalen förra året. Det är alltid kul att åka dit och spela i deras hall som ger förutsättningar för bra bandy. Sandviken spelar bra bandy och det brukar bli roliga matcher när vi möts.

 

Du har haft otur med en långtidsskada denna säsong. Vad har det betytt för dig?

 

-Framförallt har det varit väldigt frustrerande att inte kunna vara med och spela eller vetat när jag kan spela. Man har ju varit sugen.  Det gick inte att sätta ett exakt datum när jag skulle kunna spela igen men en teoretiskt möjlighet att jag skulle kunna spela VM. Det gick ju bra, jag hann blir bra i tid. Det är jag oerhört tacksam för. 

 

Vad betyder det nu inför slutspelet?

 

-Ja det återstår att se. Förhoppningsvis inget. Förutom förkylningen jag har haft känns det bra. Jag hoppas att det betyder att min konserverade energi får utlopp i slutspelet. Det känns bra i kroppen.

 

Nu är det som sagt Sandviken i kvarten. Taggar det dig lite extra?

 

-Ja, vi har en lång historia med Sandviken. Både för att jag har spelat där och för att Hammarby och Sandviken har en lång historia ihop med både glada och bittra minnen. Som till exempel att vi slog dem i final 2013 och att de slog ut oss i semifinalen förra året.

 

Hur är stämningen i laget nu inför slutspelet?

 

-Den är jättebra. Vi hade ett möte efter träningen igår där vi planerade inför tisdag och inför kvartsfinalserien. Alla är laddade och inspirerade.

 

Ni fick lite förstärkning på hörnträningen igår.

 

-Ja, det kanske är vårt hemliga vapen i slutspelet (Skratt!). Det var så att supportern Lasse Rönnqvist kom tränade hörnor på fredagsträningen som present av laget och andra supportrar.

 

Är det inte dags att slå ut Sandviken nu? 

 

-Ja, definitivt. Inget snack om saken!

 

/Mats Öström


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se