Redaktionellt

David Karlsson tillbaka på Zinken


 

 

Förre Hammarbyaren David Karlsson bytte klubb till Villa inför förra säsongen. På onsdag återvänder målspottaren David till Zinken igen. Villa har lyckats bra de sista åren och tagit sig till semifinal två säsonger i rad.

 

Villa mötte Sandviken i den tv-sända premiärmatchen. Vad är ditt intryck av matchen, du gjorde ju tre mål?


-Matchen mot Sandviken gick väl sådär, säger David, vi fick ju stryk. Vi gjorde en bra andra halvlek men kunde inte skaka SAIK. Villa har fått en svår inledning på elitserien med guldfavoriterna Sandviken hemma och Hammarby borta de två första omgångarna.

 

Villa har ju tappat Johan Esplund till Ryssland och Klas Nordström till Hammarby. Hur har försäsongen varit?


-Villas försäsong har varit upp och ner. Villa är ju ett hyfsat ungt lag. Vi tappade Johan och behöver spela ihop oss. Men vi har lagt försäsongen bakom oss nu.

 

Vad är det för skillnad på de båda klubbarna – Hammarby och Villa?


-Det är en stor skillnad på klubbarna. Varje klubb har ju sin speciella kultur. Publikmässigt är det stort intresse för bandyn här. Vi har lika många på matcherna som Hammarby fast Lidköping är en liten stad med runt 40 000 invånare. Så det är lättare att bli igenkänd här. Det är ett stort sug efter bandyn i Västsverige. Här finns ju fyra klubbar: Villa, Vänersborg, Kungälv och GAIS.

-Hammarby behövs i elitserien. Det ger ett stort medialt intresse för bandyn med ett Stockholmslag i högsta serien.

 

Villas inomhushall, Sparbanken Lidköping Arena, är spelarnas favoritarena. Hur mycket betyder hallen?


-Det är en fin hall, både för träning och matcher. I Stockholm fick vi träna på hockeyrinkar på försäsongen, eller göra långa resor till träningsplanerna. Lidköping är en småstad, så det är mycket mindre resor. Man vill ju hålla på med det man gör och ha bra förutsättningar.

 

Har du samma roll i Villa som i Hammarby? Vad har du utvecklat i Villa?


-Spelet var annorlunda i Hammarby, laget har ju landslagsspelare på nästan varje position. Villa spelar på ett annorlunda sätt och är ett ungt lag. Så jag har ett större ansvar här. Här har jag utvecklat det individuella spelet – en mot en och en mot två. Men jag får göra det jag är bra på.

 

Du har i många säsonger producerat en massa mål. Siktar du på att vinna skytteligan?


-Skytteligan, den har jag slutat att tänka på. Jag tänkte mer på den när jag var yngre. Hammarby har ju Patrik Nilsson och Sandviken Christoffer Edlund som brukar ligga i topp i skytteligan. Nu är det viktigaste att laget gör mål och tar poäng. Man kan bara påverka det man själv gör.

 

Hur går det på onsdag?


-Hammarby är jättefavoriter i matchen. Men jag hoppas på en bra match, att isen håller och att vädrets makter är med oss. Villas målsättning i serien är att gå till slutspel. När vi tagit oss dit får vi göra upp en ny målsättning.

 

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se