Herrlaget

Dubbla förluster för juniorlagen


U18 var först ut då man i lördags spelade mot Sandviken i Göransson Arena och detta utan en enda minut på stor plan inför matchen. Detta syntes det inget av i början av matchen då Hammarby inledde helt respektlöst och kunde stå upp med ett kompakt lag högt upp i banan. Bra fart under skridskorna ledde till matchens första hörna. Efter en tydlig genomgång innan matchen utfördes en hörnvariant som resulterade i matchens första mål, snyggt var det! Sandviken jobbade därefter sig tillbaka in i matchen och kunde utjämna matchen målmässigt och ta tag i taktpinnen. Hammarby fortsatte att stå högt i banan och Sandviken hade det svårt att ta sig igenom men lyckades så småningom ta ledningen med 2-1. Stundtals fungerade spelet riktigt bra för Hammarby U18 men det fanns flera tillfällen då det lyste igenom att laget ännu inte riktigt har vant sig vid den stora planen, detta genom att bredden i spelet tappades samt att man inte riktigt orkade med den stora isytan. Sandviken får till några fina anfall och kan gå till halvtidsvila med 4-1.

 

 

Inledningen av den andra halvleken är en kopia av den första. Riktigt bra spel av Hammarby resulterar i reducering till 4-2 efter en något rörig situation mitt i straffområdet. Spelet återvände sedan till Sandvikens favör som under långa stunder var det bättre laget med mer tajmade åkningar, högre grundfart och distinktare passningar. Återigen fanns dock ljusglimtar med riktigt fina intentioner i spelet från Hammarbys sida. Under andra halvlekens timeout med knappa 20 minuter kvar att spela bestämde sig vi oss för att äga mer boll genom att göra bättre avvägningar och inte försöka komma till avslut i alla lägen. Det fungerade bra fastän att flera spelare var rejält trötta i slutet. Matchen slutade 7-3 till Sandviken och spelare samt ledare konstaterade efter matchen att det var en klart godkänd insats då spelarna måste få tid att lära känna varandra och flera spelare provade på nya positioner. Dagen avslutades med ett träningspass på stor plan i Göransson Arena.

 

 

På söndagen var det U20:s tur att få spela match. Även denna dag begav det sig till Sandviken för detta nykomponerade lag. Med nästintill ett helt nytt lag, många olika kulturer som ska mixas ihop, nya positioner för en del och så ett nytt spelsätt på det gjorde att förutsättningarna var rätt speciella inför matchen. Sandviken rivstartade matchen och hade 3-0 redan efter fyra minuter och Hammarby fick ett ordentligt uppvaknande. Trots en tidig reducering på hörna till 3-1 så var det inledningsvis tungt för oss som hade det svårt att hålla i bollen några längre stunder. Här syntes det tydligt att laget ännu inte har hunnit spela ihop sig. Sandviken fortsatte att ånga på och det i kombination med några misstag i framförallt kommunikationen gjorde att Sandviken kunde räkna in ledning med 9-1 i halvtid. Hammarby kunde producera ett par anfall som resulterade i några halvchanser och hörnor men Sandviken var helt klart numret större.

 

 

Till den andra halvleken gjordes några positionsändringar som gav en liten positiv effekt. Spelet blev något stabilare utan att vi för den delen kunde hota Sandviken speciellt ofta. Men det syntes tydligt att vårt U20 aldrig tidigare har spelat ihop. Fortsatta misstag gör dock att Sandviken kan pytsa in fler mål men Hammarby lyckas reducera och har bud på några fler i slutet av matchen men Sandviken vinner till slut med 16-2. Sandviken var helt klart minst ett nummer för stort denna dag men spelmässigt var det något jämnare än slutresultatet visar. Vi ser också att när vi gör det vi har pratat om så blir det bra, men vi orkar inte detta i speciellt långa perioder under matchen. Precis som för U18 dagen innan så avslutade U20 söndagen med ett träningspass i bandyhallen.

 

 

Närmast väntar ett välbehövligt träningsläger i helgen för båda lagen. Många timmar på stor plan kommer att göra gott. Lägret sker i Sandviken och både U20 och U18 får nu chansen att nöta på spelet inför det som komma skall.

 

 

Kristian Marosi

 


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se