Herrlaget

Fansen är redo för vinterns drabbningar


 

Hemsidan träffade två engagerade fans dagen innan bortapremiären mot Vetlanda. Vi tog ett snack med Rally Bettan och Sara, trogna fans som kör podden ZinkenZurr där de intervjuar spelare titt som tätt. 

 

-Det känns ovant att sitta på den här sidan och svara på frågor istället för att ställa dem, kom det spontant.

 

Hur mår ni så här tätt inpå premiären? 

 

-Vi är laddade som sjutton och ser fram emot första bortamatchen. Vi har längtat i flera veckor efter att få åka med den där bussen till Vetlanda. Speciellt nu när första hemmamatchen blev inställd. Men grabbarna i laget ser laddade ut och det var en bra kick-off där de tydligt visade att det är SM-guld som gäller.

 

Hur är stämningen bland supportrarna?

 

-De är lika laddade som vi. Antingen åker de till Vetlanda eller så blir det Bandyplay. Många har tagit ledigt för att åka ner till Vetlanda. Lite knasigt är det att åka ner över dan, men vad gör man inte för Bajen Bandy? Alla som åker är entusiaster som träffas i lite olika konstellationer. Men det är bandy som gäller. Det har nog med grabbarna i laget att göra. De är nära sina fans på ett sätt som vi inte tycker finns i andra sporter. 

 

-Tyvärr har ju Kalix åkt ur Elitserien, men då får vi åka till Frillesås och Falun istället. Det är två nya arenor vi inte har besökt än. 

 

-Då slipper jag flyga i alla fall, säger Rally, vi fick flyga till Kalix.

 

Förväntningar på laget förutom SM-guld?

 

-Att de har roligt, att kämparglöden och viljan finns där precis som förra året. Att de kämpar in i det sista även om de ligger under. Vi tänker främst på den fantastiska vinsten mot Sandviken i första hemmamatchen förra året. 

 

-Hoppas också att de ställer upp lika mycket som förra året i ZinkenZurr. De tycker att det är kul att bli intervjuade, men det är för få som lyssnar på intervjuerna. De berättar verkligen roliga och bra saker som alla bandyintresserade borde veta.

 

Någon särskild spelare som kommer sticka ut i år?

 

-Christoffer Fagerström är ju alltid het och så Jesper Jonsson så klart. Men Jesper aspirerar ju på en landslagsplats och kan komma att lyfta sig ännu mer bara för att få platsen. Det ska också bli spännande att se Adam Giljam. Och det ska bli jätteintressant att se hur Pontus Blomberg kommer in i truppen. Det verkar som om alla övriga nya har kommit in i truppen. 

 

Sara tänker högt -”Felix Nyman kan… ”och blir avbruten av Rally, ”-men Felix är ju som han är” följt av ett skratt. Det är många av grabbarna som har en hög och jämn nivå. Robin vet man inte riktigt var man har. Han kan verkligen glänsa till. Sen har vi våra ryssar. Exempelvis är Ivan Lebedev en fantastisk grovjobbare som inte syns så mycket, men gör otroligt mycket för laget. David Pizzoni Elfving har ju alltid hög nivå också. 

 

-Laget tog ett stort steg förra året och alla höjde sig. Så i år börjar de på en högre nivå och fortsätter att förbättra sig.

 

-Pontus kommer nog att kliva in och överglänsa Kasper Milerud som försvann till Bollnäs. Pontus är ju landslagsman. Vi får se om Mikael Svensson steppar upp och flåsar Slangen i nacken. Patrik Hedberg måste träna på för att behålla sin landslagsplats. Vi har i och för sig haft svårt att se hur han är på träning då vi bara sett honom träna på liten rink. Det måste vara svårast för en målvakt att träna på liten rink. Det är helt andra vinklar och mycket små ytor.

 

 -Det verkar som vi har ett harmoniskt lag som har roligt tillsammans. Vi hoppas att vi kan hjälpa och stötta. När vi pratar med dem säger de att de känner kärleken från fansen och att de tar den till sig. Att det har blivit som en enda stor familj, laget och fansen. Det är vi alla tillsammans som kämpar vidare mot  målet SM-guld.

 

Ska ni fortsätta med ZinkenZurr?

 

-Självklart!

 

Vad består ZinkenZurr av?

 

-Vi har alltid färska frågor som kretsar kring nuet. Kör alltid lite historik, dagens match och en kort blick framåt. 

 

Hur ska ni få fler att lyssna?

 

-Först måste vi hitta en plattform som vi kan använda. Vi har varken resurser eller kunskapen att hitta en plattform. Det får ju inte kosta några pengar, vi gör det helt på ideell basis. Men en länk på hemsidan är ju nummer ett. Då skulle man kanske kunna lägga till en skriftlig summering och foto också så folk kan läsa och/eller lyssna. Sen att man talar om alla forum det finns på. Och så måste det vara färskt och upp och ut så fort som möjligt. Vi har också tankar på att sätta upp planscher i Zinkentältet som reklam.

 

-Vi är redo för säsongen! För vinterns drabbningar!

 

/Mats Öström


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se