Herrlaget

Fantastiskt publikstöd tycker Ivan Lebedev


 

Nu har det spelats tre kvartsfinaler och Hammarby leder kvartsfinalserien med 2 vinster mot 1. Bajen vann de två första matcherna där Sandviken nollades på hemmaplan i första. På torsdag spelas den fjärde och vinner Bajen då är vi i semifinal.

 

Hemsidan fick tag på Ivan Lebedev på tisdagen för en intervju.

 

Hur känns det nu?

 

-Det känns bra. Nu väntar vi på torsdag och matchen på hemmaisen, och då kämpa hårt mot SAIK. Känslan är att vi förlorade igår i den tredje kvartsfinalen, inte att Sandviken vann.

 

Ni verkar ha toppat formen till slutspelet. Är det något ni pratat om innan?

 

-Vi är i bra form. Formen kom nu till slutspelet. Misja och Stefan har hittat den rätta taktiken och alla spelare är med på den och spelar den fullt ut. Vi har pratat om den tillsammans. Taktiken funkar mot SAIK. Det är bra gjort av Misja och Stefan. Vi spelare behöver bara kliva in på isen och följa den bra. Vi har en bra känsla i laget. Alla tänker på laget. Det är viktigt.

 

Många på läktaren ser dig dom den hårt slitande på mittfältet som sätter andra i bra lägen. Vad tänker du om den beskrivningen?

 

-Jag tänker bara på att göra allt för mina kompisar i laget. Alla spelare i laget är mina kompisar. Jag vill hjälpa alla varje sekund och göra det bättre för laget i varje situation. Det spelar ingen roll om jag har boll eller inte. Fast jag tror att alla tänker så.  Alla i laget vill göra det bättre för mig också. Vi är ett lag. Att spela för varandra är största delen i lagidrott. Vi är som en maskin som fungerar bra. 

 

Hur känner du av publikens stöd?

 

-Det känns helt fantastiskt. Publiken hjälper verkligen oss. Vi behöver folk på läktaren och vi gör allt för dem. Vi vill att det ska komma folk till Zinken och vi ska bjuda på bra bandy. Det är dem vi spelar för. Publiken är den tolfte spelaren. Jag har spelat på många arenor i Sverige och kan säga att det är mycket speciellt att spela på Zinken. Ingen annan arena har så bra stöd. Kom på torsdag och ge oss extra bra stöd så ska vi bjuda på bra bandy. Jag hoppas det blir många som kommer.

 

Vilken är din favoritramsa?

 

-Det är jättetrevligt när alla sjunger melodin Kalinka. Jag gillar också när supportrarna sjunger davaj, davaj Hammarbaj. Det är en mycket speciell känsla när alla sjunger det på Zinken. 

 

Vad är de stora skillnaderna mellan rysk och svensk bandy?

 

-Det är inte så stor stor skillnad spelmässigt, men i svensk bandy tänker man mer på taktiken än i rysk. 

 

-Publikmässigt är det mer folk på matcherna i Ryssland än i Sverige fast de är mer tysta och sjunger inte så mycket. Den första tiden när jag spelade i Kuzbass kunde det var 15-20 000 på matcherna, men det har tyvärr minskat  de senaste åren. Atmosfären på arenorna i Sverige är fantastisk. Publiken i Sverige ropar och sjunger mer. Man kan säga att på läktaren står lite folk men de låter och sjunger mycket. Det är fantastiskt att spela i Sverige med det publikstödet. 

 

Nu vinner ni mot  Sandviken på torsdag, eller hur?

 

-Ja! 100 %

 

 

/Mats Öström


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se