Herrlaget

Felix Nyman hoppas på snabb revansch


Hammarbys försvarsspelare Felix Nyman var inblandad i flera situationer i senaste matchen mot Västerås. Han gjorde Hammarbys första mål på hörna, skapade Hammarbys straff när han uppvaktades hårt av Västeråsförsvaret och fick sitta av 10 minuter på utvisningsbänken. Nu hoppas han på en snabb revansch efter förlusten på bortaplan.

 

IMG_0809

 

Det blev förlust mot Västerås igår, vilka är dina intryck?
-Det är surt att vi inte vinner, men skönt med match igen i morgon, så att man får chans att revanschera sig snabbt. Vi kom inte riktigt upp i nivå i första halvlek som vi skall, utan kom igång lite för sent. Och då är det svårt när man möter ett så pass bra lag.

 

-Det är alltid kul att göra mål, men det var synd att målet inte betydde så mycket. Det är inte så ofta man är där uppe i banan. Så då får man ta vara på chanserna på hörnor.

 

Det var många utvisningar, sex stycken för varje lag. Hur påverkar det spelet?

-Alla vet vad vi skall göra när någon blir utvisad så det är inga konstigheter. Det är en del av spelet. Men det är betydligt jobbigare att spela när man är färre på banan. Men utöver det så är det inga konstigheter.

 

Var det straff när du blev trängd i straffområdet?

-Jag vet inte, jag är ingen domare att bestämma det. Nu tyckte de att det var straff och då var det det, antar jag. Blåser domarna straff så är det väl det, det är deras uppdrag att avgöra. Det kändes som vi var på gång då, så det var lite olyckligt att bollen inte gick in.

 

Hörnläggaren är utsedd i förväg, men hur bestäms vem som skall skjuta?

-Det är lite efter känsla, och så tar vi ett beslut tillsammans innan. Så man får se vem som känner sig het.

 

Du kom med i Veckans lag, som Bandypuls utsåg före jul. Speciellt för insatserna mot Broberg.

-Jo, det stämmer. Det kändes väl inget speciellt just de matcherna, då jobbade man på som vanligt. Men det är tacksamt att spela där bak när alla framför gör ett hästjobb. Då är det inte så mycket krut man behöver lägga själv. Då gäller det bara att vara på rätt ställe.

 

Vad tycker du om Hammarbys insats så här långt?

-Det känns jättebra. Det känns som vi hittat något tillsammans som vi alla tror på. Vi strävar åt samma håll allesammans och då känns det bra. Det är kul att spela i Bajen.

 

Är du nöjd med din egna insats?

-Jag tycker det gått bra för mig, och jag har utvecklats i år. Det klart man vill bli bättre på allt och det känns som man verkligen blir det från träning till träning och från match till match. Och det är, som sagt, tacksamt att spela där bak när hela laget varit så bra.

 

-Jag har väl lyckats dra in några hörnor, men det är tacksamt för vi är så många bra skyttar. Så det är svårt för motståndarlagen och veta vem det är som skall skjuta.

 

Du har inte varit utvisat så mycket i år, fyra gånger på 18 matcher.

-Jag har väl städat till mitt spel. Jag tycker alltid jag spelat tufft men inte fult. Men i år hållit mig ifrån bänken. Det är på plan man vill vara, så det är onödigt att sitta på utvisningsbänken.

 

Och på söndag är det match igen mot Sirius. De förlorade med 0-13 hemma mot Edsbyn igår.

-Sirius är väl också sugna på revansch, så de kommer nog att var fullt taggade till matchen. Så vi måste vara fullt påkopplade och vara med från minut 1 för att vi skall lyckas vinna. Det skall bli en kul match och skönt med chans till tidig revansch.

 

Hur är deras spelstil?

-Vi skall gå igenom dem idag på träningen i eftermiddag. Men i det stora hela spelar det inte så stor roll vad de gör. Utan det är vad vi gör, som kommer att spela roll i morgon.

 

/Sten Haase


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se