Herrlaget

Felix Nyman inför Vetlanda


 

Hammarby är enda elitserielaget som ännu inte spelat någon seriematch, men på torsdag möter man Vetlanda borta. Vetlanda har redan spelat två seriematcher på bortaplan, så för smålänningarna blir det hemmapremiär i SAPA Arena. Visst känns spelschemat lite märkligt när inte hallarna utnyttjas i första spelomgången. Försvarsklippan Felix Nyman, som gör sin fjärde säsong i Hammarby, ser fram emot premiären och tror inte att upplägget är en nackdel för Hammarby.

 

 

Har ni hunnit träna på Zinken ännu?

 

-Vi har hunnit med två pass sedan vi fick gå på isen. Det är oerhört skönt att slippa åka iväg någonstans utan träna på sin egen hemmaplan. Men man märker att isen är ny. För mig är det inga konstigheter, jag har väl inte varit så kräsen när det kommer till isen.

 

 

Drabbas laget av att ishallen har stängts?

 

-Nej, vi drabbas inte direkt av stoppet. Det gör vi egentligen inte så länge isen håller sig ute på Zinken. Men det är ju väldigt tragiskt att det har blivit som det blivit. Hade det hänt tidigare hade vi inte kunnat träna alls. Beskedet kom i samma veva som isen kom upp på Zinken, så jag vet inte om man väntade in isen innan man stängde hallen.

 

 

Vad tycker du om försäsongen?

 

-Det känns som en bra försäsong. Vi har fått behålla stommen i laget från förra säsongen, så det känns som vi började längre fram det här året än förra året. Det var lättare att hitta in i våra respektive roller. Sedan är det helt ok resultat på försäsongen. Men det är svårt att mäta sig fullt ut när man inte har samma förutsättningar med stor is och så där. Vi ligger fortfarande steget bakom men det känns som vi är på gång.

-För egen del känns det också bra. Jag fortsätter att utvecklas från förra året och det kan bara bli bättre.

-Vi har inte gjort mycket mål på hörnor. Fram till nu har vi inte haft möjlighet att träna på det. Det är väl inget konstigt egentligen. Det är vi inte oroliga för heller.

 

 

Och nu blir det seriepremiär. Hur känns det?

 

-Det skall bli kul att det drar igång seriematcher nu. Det är ju det man har tränat för. Det är en spännande match redan på torsdag. Vetlanda är starka hemma, så det blir en rejäl nöt att knäcka. Men gör vi det vi skall, så skall vi vinna den matchen. Så är det.

-Vetlanda har ju hall. Jag har aldrig spelat på deras uteplan, men jag har hört att det brukade blåsa rejält där. Men jag vet inget annat än hallen i Vetlanda.

-Och så brukar det vara en hel del bajensupportrar som bor i Smålandsskogarna som letar sig dit. Och så åker det ner en full buss från Stockholm, så det blir en extra injektion trots att det är bortaplan.

 

 

Är det något speciellt ni skall se upp med?

Deras stjärnspelare har lämnat klubben, men då har de blivit ett mer kollektivt lag. Det viktigaste är att vi skall göra rätt saker. Och då spelar det ingen roll vad de gör. Då skall vi vinna matchen.

 

 

Vetlanda ligger före spelmässigt och har redan spelat två matcher, vinst mot Broberg och förlust mot Sandviken. Är deras matchrutin en nackdel för Hammarby?

 

-Nej, det tycker jag inte. Vi har ju spelat en del försäsongsmatcher och cuper, så det skall bara bli kul att komma igång. Det skall inte påverka.

 

 

-Du har en egen supporterklubb, som brukar synas på Zinken. Vilka är de?

 

-Jag vet väl inte riktigt vilka alla är. Men det är ett gäng som gjorde en banderoll och sedan har det blivit ett större gäng som går på alla matcherna. Så vi får se hur många det är som går i år. Men det är alltid kul.

 

 

Du är känd för att spela tufft, blir du ofta utvisad?

 

-Jag spelar väl tufft men jag tycker jag håller mig inom regelboken. Det gjorde jag redan förra säsongen, när jag inte var så mycket utvisad. Jag fortsätter spela tufft men ärligt. Då håller man sig på planen och det är ju där man gör mest nytta.

-Ibland hamnar man ändå på bänken. Men då får man anse att det domaren som gjort fel i stället.

 

 

Hur laddar ni inför Vetlanda-matchen?

 

-Idag (tisdag) skall vi ha lite teorisnack i laget, så vi har ledigt från träningen. I morgon tränar vi lite enklare inför matchen, och så åker vi ner på torsdag. Det är inget utöver det vanliga, det är vanliga förberedelser. Som vilken seriematch som helst.

 

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se