Redaktionellt

Fördel VSK i semin


Det blev seger med 6-3 (2-2) för Västerås SK i den första semifinalen i ABB-arena inför drygt 3000 åskådare. Redan efter tre minuter gjorde Martin Lansdström 1-0 på hörna och just hörnorna skulle bli Västerås melodi den här kvällen. Hammarby kom dock igen och kvitterade efter en kvart genom Ilja Grachev, också det efter hörna. Efter dryga tjugo minuter bestämde sig Christoffer Fagerström för att testa ett genombrott och efter en snygg dribblingsräd gjorde Fager 2-1 till gästerna. VSK kvitterade sju minuter senare efter en hörna igen när Måns Engström såg sitt skott med knapp styrfart gå över mållinjen, resultatet stod sig halvleken ut trots att lagen bytte chanser i en tempofylld och mycket bra halvlek.

 

I andra halvlek  blev det mest ställningskrig inledningsvis innan Tobias Holmberg nådde Ted Bergström men en lång boll och visade att Västerås kunde göra spelmål denna kväll också. Strax efter kom 4-2 på hörna av nämnde Bergström och matchen kändes avgjord. Hammarby kämpade dock bra och hade en boll inne efter en hörnkalabalik som domaren missade och istället kunde Västerås göra 5-2 på …hörna. Jesper Jonsson reducerade dock men tremålsskytten Bergström avslutade med sitt tredje mål.

 

Det blev en tempostark och jämna match mellan två bra lag och det var hörnskyttet som var skillnaden. VSK drog in fyra av sina tolv hörnor och hade en bra träffbild på sina övriga. Hammarby lyckades bara sätta en men spelat gjorde att det ändå finns ett rejält hopp om en god fortsättning redan på fredag på Zinken. Då hoppas på riktigt mycket folk och utjämning i matchserien.

 

Magnusson


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se