Herrlaget

Förlust i förlängning i femte semin


Säsongen är över för Hammarby. Laget förlorade den femte semifinalen i förlängning, borta i Göranssons arena, med 3-2 efter 2-1 i halvtid och 2-2 vid full tid. Det blev en tät match där lagen satsade mer på att behålla bollen inom laget än på det offensiva spelet. Tempot var inte lika högt, som i de matcher där Hammarby vann.

 

Första halvlek bjöd på avvaktande spel från båda lagen. Spelarna satsade på att vårda bollen och avvakta lägen framåt. Daniel Mossberg fick en tidig chans, men Patrik Hedberg täckte avslutet. Hedberg fick göra några viktiga räddningar i inledningen. Efter 20 minuter kunde Hammarby anfalla lite mer och skapade några farligheter. Första målet skulle ändå göras av Sandviken. I 28:e minuten satte Christoffer Edlund 1-0, efter inspel från vänster av Albin Airisniemi. Efter målet blev det mer avvaktande spel igen. Alan Dzhusoev blev hårt ansatt vid flera tillfällen. Till sist tvingades domaren att visa ut Sandvikens Jesper Jansson. Slutminuterna av första halvlek blev dramatiska. I 45:e minuten hade Hammarby ett farligt avslut på en hörna. Men SAIK kunde kontra, Erik Säfström fick ett friläge och gjorde 2-0. Men nästan direkt på avslag fick Alan Dzhusoev bollen vid mittcirkeln. Genom en soloåkning tog han sig igenom både Sandvikens anfall och försvar, rundade Joel Othén och reducerade. Ställningen 2-1 stod sig till paus. Hörnor och frislag fördelas lika i halvleken, 4-4. De avslut Hammarby hade gick utanför. Hammarbyklacken vann dock supporterkampen klart.

 

Andra halvlek inledde Hammarby piggast. Tyvärr drabbades Robert Rimgård av en billig utvisning, vilket betydde att Hammarby fick organisera om försvaret. När Joel Othéns utrustning gick sönder en kvart in på halvleken fick båda lagen en ofrivillig time-out. Lagen fortsatte att spela avvaktande. Christoffer Fagerström gjorde en bra insats under matchen, framför allt defensivt, och kunde styra ut Sandvikens anfall åt kanterna. Med 20 minuter kvar av matchen blev Felix Nyman utvisad, även den utvisningen såg billig ut. Sandviken tog samtidigt time-out. Med kvarten kvar revs en Hammarbyspelare ner innanför straffområdet, men domaren valde att dra ut förseelsen och dömde frislag i stället för straff. Rättvisa skulle ändå skipas på frislaget. I stället för skott spelades bollen ut till Robin Sundin på vänsterkanten, som sköt otagbart förbi Joel Othén. Kvitterat till 2-2.

 

Strax efteråt fällde Daniel Mossberg en Hammarbyspelare. En solklar utvisning om samma regler hade gällt för båda lagen. Med fem minuter kvar av halvleken räddade Robin Sundin en Sandvikenhörna med ansiktet. Det blev ett kort spelavbrott men Sundin var snart tillbaka i spel igen. Ställningen 2-2 stod sig till slutsignalen.

 

Hammarby fick första chansen i förlängningen, när. Christoffer Fagerström sköt strax utanför Othéns högra stolpe. I 94:e minuten fick Sandviken en hörna. Daniel Berlin fick en fullträff på skottet till 3-2, vilket tog Sandviken till SM-final. Besvikna Hammarbyspelare satt länge på isen efter slutsignalen. Givetvis var det bittert att bli utslagna efter en så stark insats, både i dagens match och under hela semifinalserien. Hammarby har ändå bjudit på ett imponerande spel sett över hela säsongen, kanske den bästa insatsen sedan guldåret 2013.

 

Matchfakta
Sandviken – Hammarby 3-2 (2-1, 2-2)
1-0 Christoffer Edlund (28)
2-0 Erik Säfström (45)
2-1 Alan Dzhusoev (46)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2-2 Robin Sundin (76)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
3-2 Daniel Berlin (94)

Publik: 3768
Hörnor: 10-5
Utvisningar: Sandviken 1 x 10, Hammarby 2 x 10

 

/Sten Haase


5 kommentarer till Förlust i förlängning i femte semin

 1. Pemar skriver:

  Lite surt att Sandviken går till final, ett lag som hellre söker hörna än går på mål i anfallet.

 2. Zilfversurfer skriver:

  Haha bandykunskapen bland bajenfansen är skrattretande.

 3. Zilfversurfer skriver:

  Jag nådde aldrig Saiks A-lag det är sant . Dock spelade jag med många som sedermera spelades både i VM och vunnit sm-finaler. Men hävda du att SAIK är ett hörnlag är det skrattretande .SAIK är väl ett av de lagen med sämst hörnstatistik bland topplagen så att de skulle söka fler hörnor än andra är ju en skrattretande kommentar .Om du kan något om bandy så är du i ett tight läge så är det bättre att få hörna än att förlora boll eller inkast men det är självklart vad du väljer .

 4. Kallegubben skriver:

  Precis som gnällfrekvensen i SAIK-laget. Protester mot hörnor, straffar och frislag. I varje av de 5 matcherna.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se