Herrlaget

Förlust i jämn match


Det blev förlust med 5-3 (2-2) på onsdagskvällen mot Edsbyn. Efter en spelmässigt jämn match kunde Byn, precis som Villa/Lidköping i premiären, avgöra sista kvarten av matchen. Det började dock piggt för de grönvita med en kvalificerad målchans i första anfallet och efterföljande ribbskott av Robin Sundin på hörnan. Istället tog Edsbyn ledningen efter fyra minuter genom kvällens bäste målskytt Oskar Wikblad. Hammarby kom igen och ständigt farlige Christoffer Fagerström kunde kvittera på ett vinkelskott.

 

Matchen böljade fram och tillbaka och nämnde Wikblad kunde, efter ett bolltapp på mittplan, sätta 2-1. Här satt Byn i förarsätet och tog sig oroväckande lätt fram på kanterna. Hammarby tog dock en timeout och det kändes genast stabilare. Båda lagen fortsatte rada upp chanser och målvakterna hade en framskjuten roll med Hedberg som den vassaste med ett par idioträddningar. Det dröjde till minut 41 innan Hammarby kvitterade genom Adam Gilljam efter en snygg hörnvariant. Hammarby hade en bra period i slutet på halvleken men siffrorna stod sig till paus.

 

Andra halvlek var ganska lik den första med böljande spel och två lag som inte ville sänka garden. Edsbyn lyckades dock ta ledningen på ett kanonskott av Hasse Andersson efter hörna men Pizzoni replikerade med ett patenterat slagskott, även det på en hörna. Matchen stod sedan och vägde fram till kvarten kvar då Byn får straff sedan Oskar Wikblad slitit sig fri. Mattias Hammarström gjorde säkert mål och samme man stängde tillställningen när det var två minuter kvar av ordinarie tid. Dessemellan hade Hammarby haft några jättechanser till kvittering, bland annat var Jesper Jonsson sopren men fick ett felskär i skottögonblicket.

 

Trots allt en bra bandymatch mellan två lag som kommer att tillhöra toppskiktet. Hammarby kan ännu bättre och kommer att bli vassare ju längre säsongen lider. Nu väntar Kalix på Zinken kl 18.00 (obs tiden) på fredag så det är bara att ladda om batterierna.

 

/Stefan Magnusson


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se