Förlust mot Villa/Lidköping

Det blev till slut förlust med 2-5 (0-3) mot Villa/Lidköping på fredagskvällen.

Det blev en säker Villaseger på Zinken inför 2431 åskådare på Zinken under fredagskvällen. Siffrorna skrevs till slut till 2-5 efter att Villa haft ledningen med 0-3 i paus.

Det tog bara tre minuter innan Tim Persson gjorde 1-0 efter en passning av Jesper Eriksson och efter nio minuter var de 2-0 till västgötarna. Återigen var det Jesper Eriksson som stod för assisten, den här gången till Joakim Andersson. Det tredje målet gjorde Jesper själv och följde upp det genom att tokjubla mot sin gamla publik vilket är väldigt respektlöst. Resultatet stod sig till halvtid i en halvlek där Hammarby trots allt stod upp bra men Villa såg toppade ut och då är det svårt att värja sig.

Hoppet tändes dock efter en minut av andra halvlek när Ted Bergström sög ner en lyra från Robin Sundin och kunde reducera. Tyvärr varade glädjen bara några minuter och när Jesper Eriksson tog vara på en retur kändes matchen körd. Adam Gilljam reducerade förvisso på straff men hemmalaget kändes aldrig riktigt nära trots en bra insats i andra halvlek. Johan Esplund stängde definitivt fönstret när han gjorde Villas femte mål i den sjuttionionde minuten. Det blev en rättvis Villaseger men Hammarby ska absolut ta med sig den kämpainsats man gjorde. Med den inställningen kommer Sandviken att få det svårt på onsdag.