Redaktionellt

Första poängen för damlaget


 

Hammarbys damlag har verkligen gjort framsteg sedan förra matchen. Det var ett helt nytt lag, som nu visade upp sig på Zinkensdamm. Till att börja med var det lite slarvigt i försvaret, som gav Kalix överläge. Men sen tog Hammarby över. Jonna Nyman och Tove Eriksson samspelade snyggt, och Tove kunde avsluta med ett skott strax under ribban. Strax efter for Julia Ahlberg genom med ett sologenombrott och kunde ge Hammarby ledningen.

 

 

Hammarby tog initiativet direkt i början av andra halvleken. Sofie Zachrisson körde igenom Kalixs försvar, och fixade en retur som Tove Eriksson förvaltade rätt. Tyvärr slarvade Hammarbytjejerna lite efter detta. Trots att Hammarby hade spelet kunde Kalix vända 3-1 till 3-4, tyvärr mycket pga. Slarv. Olivia Dahlsten såg dock till att kvittera till 4-4 på ett elegant och säkert sätt. Men baklängesmålen stressade Hammarbyspelarna till misstag, och ny försvarsmiss  ordnade 4-5. Men i slutminuten kunde Inez Edenborg kvittera, efter en sologenomåkning av Olivia Dahlsten.

 

 

 

Det är spännande att få följa ett lag göra stora framsteg på kort tid. Idag var ett helt annat lag än för två veckor sedan. Olivia Dahlsten lyfte laget mycket, men det var mycket mer som har hänt. Tränaren Sofie Zachrisson var mycket nöjd, och trodde att det var lite premiärnerver första hemmamatchen.

 

 

Efter matchen gick jag på Glada Stinsen, för att dokumentera vad jag upplevt. Hit kom även Kalix-tjejerna. Jag blev lite imponerad, när de berättade att de hade 14 timmars bussresa hem.

 

 

Matchstatistik:

Hammarby – Kalix 5-5 (2-1)

0-1 Tanja Illarionova (03)

1- 1 Tove Eriksson (10)

2-1 Julia Ahlberg (17)

3-1 Tove Eriksson (47)

3-2 Natalie Strömberg (48)

3-3 Tanja Illarionova (52)

3-4 Tanja Illarionova (63)

4-4 Olivia Dahlsten (71)

4-5 Tanja Illarionova 73)

5-5 Inez Edenberg (89)

 

Publik: 65

Hörnor: 15-1

Utvisningar: 10-40

 

/Ulf Hansson


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se