Herrlaget

Västerås bröt Hammarbys svit


Västerås vann fredagens match i ABB Arena med 4-2 och bröt Hammarbys svit på 13 raka matcher utan förlust. Förlusten betydde att Hammarby passerades av både Edsbyn och Sandviken i tabellen, när 18 omgångar spelats. Första halvlek vill nog Hammarbys spelare helst glömma så fort som möjligt. Västerås skaffade sig en ledning med 4-1 innan paus. Hammarbys offensiva spel gick i baklås och försvaret hann inte rensa bort bollar i straffområdet.

 

Efter en bra inledning av Hammarby, en farlig hörna redan i första minuten, tog Västerås ledningen på sin första hörna i fjärde minuten. Efter en knapp kvart fick Västerås en billig straff. Patrik Sjöström sköt en bra skott till vänster om Patrik Hedberg, men Hedberg gjorde en jätteräddning. Över hela matchen fick vi se fint målvaktsspel både av Patrik Hedberg och av Andreas Bergwall i Västeråsmålet.

 

 

Efter 25 minuter kunde Västerås utöka ledningen. Först slog en ohotad Tobias Holmberg in 2-0 med ett enhands-slag. Och minuten efter satte Jacob Bucht 3-0 med ett skott utifrån. Misja Pasjkin begärde time-out, men detta förändrade inte så mycket i spelet. Innan paus kom också 4-0. Det var Simon Jansson som slog in en retur efter att Patrik Hedberg gjort en fin räddning. David Pizzoni Elfwing fick ett slag och blev länge liggande på isen, varken undertecknad eller domarna såg dock vad som hände. Han kunde lyckligtvis återkomma till spel i andra halvlek.

 

Felix Nyman skulle dock hyfsa siffrorna till 4-1 med en fullträff på en vänsterhörna. Hammarby skapade även en ny vänsterhörna. I en hörnvariant åkte Adam Gilljam in i straffområdet, men fälldes av Andreas Bergwall. Domaren dömde inte straff – utan en ny hörna! Tyvärr skulle Hammarby dessutom drabbas av två utvisningar precis innan paus. Förutom Nymans mål hade inte Hammarby många farliga avslut. Ilja Grachev, Jesper Jonsson och Alan Dzhusoev fick var sin chans, men bra försvarsspel av Västeråsförsvaret och speciellt Andreas Bergwall gjorde att Hammarbys anfallare gick mållösa från matchen.

 

 

Andra halvlek fick Hammarby inleda med två man kort. Samspelet fungerade dock mycket bättre och Hammarby kunde reda ut situationen utan baklängesmål. Hammarby skapade också fler chanser. Bland annat sköt Kasper Milerud ett hårt skott som Bergwall tvingades tippa till hörna. Strax efteråt åkte Felix Nyman i straffområdet. Han blev trängd från två håll, tappade bollen, och domaren blåste straff. Såg också ut att vara en billig straff, precis som för Västerås i första halvlek.

 

Adam Gilljam tog hand om straffen. Tyvärr blev det ingen bra träff, bollen gick rakt på Bergwall, som lämnade retur. Även om Hammarbyspelare var bra framme på returen blev resultatet bara en hörna. Från läktaren kändes det som om energin rann ut för Hammarbyspelarna i takt med att tiden gick utan att chanserna resulterade i mål. En reducering skulle dock komma med sex minuter kvar att spela. På en hörna satte Robert Rimgård 4-2 med ett skott precis innanför Bergwalls vänstra stolpe. Slutforceringen kom dock av sig när David Pizzoni Elfving gjorde en perfekt brytning, men ”belönades” med en utvisning.

 

Västerås var för kvällen det bättre laget. Hammarby kom inte upp i den nivå laget visat de senaste tre matcherna, speciellt gäller det första halvlek. I andra halvlek såg det betydligt bättre ut, även om laget aldrig var nära att ta poäng. Sex utvisningar till vardera lag bidrog också till att båda lagen tappade tempo. Bäst i Hammarby var Patrik Hedberg, Felix Nyman och Robin Sundin. En stor eloge skall också alla supportrar ha, som tog sig till Västerås med två bussar och flera bilar.

 

 

På söndag kommer Sirius till Zinken. Då gäller det att Hammarby har skakat av sig förlusten och fortsätter jakten på en topplacering i serien. Sirius förlorade i denna omgång hemma mot Edsbyn med 0-13 och kommer säkert att göra allt för att bättra på sitt rykte och sin tabellplacering.

 

Matchfakta
Västerås – Hammarby 4-2 (4-1)
1-0 Magnus Joneby (4)
2–0 Tobias Holmberg (26)
3–0 Jacob Bucht (27)
4-0 Simon Jansson (38)
4–1 Felix Nyman (45)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
4–2 Robert Rimgård (86)

Publik: 2579
Hörnor: 9-12
Straffar: 1-1
Utvisningar: Västerås 6×10, Hammarby 6 x 10

 

/Sten Haase


En kommentar till Västerås bröt Hammarbys svit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se