Damlaget

Hammarby Dam föll i första semin


Hammarby förlorade mot Kareby med 2-5 i första semifinalen, i halvtid var ställningen 1-2. Matchen startade i högt tempo. Kareby pressade högt och fick en tidig ledning. En av Karebys mest tongivande spelare, Ida Friman, åkte i den fjärde minuten igenom Hammarbys försvar, sökte sig in mot mitten och sköt otagbart förbi Linda Odén. Hammarby drabbades strax efteråt av sin första utvisning. Men ändå kunde Linnéa Larsson stjäla bollen i Karebys uppspel och kvittera till 1-1. Matchen stod sedan och vägde. Tyvärr drabbades Hammarby av tre utvisningar den sista kvarten av första halvlek, de två sista kändes mycket tveksamma. Med två Hammarbyspelare i utvisningsbåset återtog Kareby ledningen till 1-2 i den trettionionde minuten, återigen var Ida Friman målskytt.

 


 
Hammarby inledde bra även i andra halvlek. Men Kareby är ett skridskoskickligt lag och Hammarby hade svårt att komma till farliga avslut. På ett frislag i den sextioandra minuten utökade Kareby ledningen till 1-3. Och när Hammarby blev tvungna att spela mer offensivt kunde Karebys Camilla Johansson med två mål punktera matchen i matchminuterna 73 respektive 84. Hammarby fick dock sista ordet när Anna Fosselius reducerade till 2-5 strax innan slutsignalen.
 
Sett över hela matchen var Kareby starkare för kvällen. Men Hammarbys fyra utvisningar i första halvlek förstörde mycket av harmonin i laget. Domarna ändrade helt bedömningen i andra halvlek, där inga förseelser medförde utvisning. Nu gäller det för Hammarby att ladda om inför de två sista semifinalmatcherna som spelas på bortais nästa helg. En tuff uppgift, men inte omöjlig.
 
/Sten Haase
 
Hammarby IF Dam – Kareby IS Dam 2-5 (1-2)
 
0-1 Ida Friman (4)
1-1 Linnéa Larsson (14)
1-2 Ida Friman (39)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
1-3 Julia Norrman (62)
1-4 Camilla Johansson (73)
1-5 Camilla Johansson (84)
2-5 Anna Fosselius (92)
 
Publik: 160
Hörnor: 5-5
Utvisn-min: Hammarby 4 x 10; Kareby 1 x 10


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se