Damlaget

Hammarby Dam mot Kareby på fredag kl 20


På fredag klockan 20.00 spelar Hammarby Dam första matchen i semifinalen mot Kareby. Bäst av tre gäller. Första matchen går på Zinken, och returmatcherna spelas nästa helg på Karebys hemmais. Fredagsmatchen blir sista chansen att se damlaget på Zinken, så kom och stötta spelarna!

 

Inför sista omgången hade Hammarby två möjligheter att ta sig till semifinal. På egen kraft genom att ta minst en poäng mot NT Bandy. Eller genom att lita på att Kareby besegrade Sandviken på bortaplan. Lyckligtvis gjorde Hammarby Dam en stark insats och vann med klara 4-0 mot NT Bandy. Den tidigare serieledaren Kareby förlorade nämligen överraskande mot Sandviken och gick miste om seriesegern, som nu istället gick till VSK Dam.

 

Hammarby och Kareby har mötts vid fyra tillfällen i år. Först i World Cup i slutet av oktober, och sedan tre gånger i seriespelet. I World Cup var Hammarby starkast och vann med 2-1. I seriespelet har Kareby vunnit alla matcher, men Hammarby har knappat in. Med Hammarbys siffror först har matcherna slutat 1-6 i november, i januari 1-4 och i februari 1-3. Karebys Camilla Johansson  vann grundseriens skytteliga med 28 mål, nio mål mer än tvåan och trean. Hammarbys Linnéa Larsson hamnade på delad åttonde plats med 13 fullträffar.

 

Tränare Mikael Dahlsten är hemma på tisdagskvällen och klurar på fredagens match.

 

-Vi är träningslediga måndag och tisdag. Och på onsdag och torsdag kör vi matchförberedande träning inför semin. Det känns kul att spela hemma. Det är ju sådana matcher man vill spela.

 

Vad säger du om senaste matchen, mot NT Bandy?

-Första halvlek var sådär. Isen var dålig, så det var duktigt att hålla i matchen. Vi hade en bra defensiv, det betyder mycket, även mot Kareby. De fick inte många målchanser, och avsluten tog Linda (Odén). Spelar vi rätt och styr ut spelet på kanterna så räddar Linda skotten.

 

Vad tror du om Kareby som motståndare?

-Kareby är favoriter och har pressen på sig. Det känns bra. Kareby är jätteduktiga, de har bra passningar och bra fart. De har ett grundspel som de kört i många år. I år har de kompletterat truppen med några yngre spelare också.

 

-Camilla Johansson är en nyckelspelare som vi måste ha extra koll på. Övriga spelare är ganska jämnbra. Det var jämnt i sista matchen mellan oss, vi hade bud på reducering till 3-2, så vi närmar oss.

 

Och fredagens match?

-Det blir en tuff match, men vi ska göra det surt för dem. Det gäller att hitta tillbaka till spelet i vinstmatchen i World Cup. Vi har filmat alla matcher så vi kan titta på hur vi uppträtt mot dem tidigare. Det gäller att få till det som lag, och kriga för varandra.

 

-Jag hoppas att det kommer mycket publik, det är tjejerna värda. Det är en sponsorturnering innan, så jag hoppas att många stannar och tittar.

 

-De två återstående matcherna i semifinalen har Kareby hemmaplan. Kareby växlar mellan att spela på Skarpe Nord och i Ale Arena.

 

/Sten Haase

 


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se