Matchrapporter

Hammarby – Kungälv 7-4


Bekväma siffor förvisso, men det var ingen bekväm match för Hammarby. Kungälv var hela tiden farliga och vägrade ge upp ända in i andra tilläggsminuten. När sedan isen blev sämre ju längre halvlekarna led desto flera chanser och misstag blev det med studsande, hoppande bollar. En av Hammarbys ladslagsmän, Stefan Erixon, blev välförtjänt matchens lirare. Men frågan är om inte Hammarbys Rosa Panter, Patrik Nordgaard i målet, betydde mer för matchens utgång.

Matchen började dock som vi hade tänkt oss. Efter bara några minuter fick Jesper Eriksson fram en patenterad djupledspassning till David Karlsson och han gör ju aldrig misstag ensam med en målvakt. Så var det 1-0. Några minuter senare ådrog sig Hammarbys libero, Johan Östblom, den första av sin tre utvisningar och de tre utvisningarna blev till ett (lindrigt) matchstraff i slutet av matchen.

Matchens lirare Stefan Erixon gjorde mål på en hörna och det började peka åt rätt håll efter en kvart. Kungälv ville annat. Gjorde 2-1 och så var det match igen.

Ny Jesper Eriksson/David Karlsson insats och det var 3-1. Men Kungälv kom igen, igen. Reducering på hörna efter 35 minuter. Med 5 minuter kvar av halvleken vaknade Patrik Nilsson till och gjorde ett riktigt klassmål. Stenhårt ur ganska snål vinkel i burgaveln. När sedan David fulbordade sitt äkta hat tric med ett 5-2 mål så var det ordentlig fördel Hammarby i paus.

Fem minuter in i andra halvlek gjorde Stefan Erixon sitt andra hörnmål och nu skulle väl raset komma för Kungälv. Men dom gav inte upp och svarade fem minuter senare med ytterligare ett hörnmål.

Trots en time out av Hammarby med 30 minuter kvar blev det ingen riktig ordning på Hammarbys spel. Istället ådrog man sig tre utvisningar och spelade 5-6 minuter med 8 man mot Kungälvs 11. Men då spelade Hammarby bra och Kungälv kunde inte utnyttja det övertaget. När sedan Patrik Nilsson stod rätt och rakade in en passning från David Pizzoni Elfving så var det ändå avgjort. Till slut 7-4 och två sköna poäng.

Stefan Karlsson var framförallt nöjd med de två poängen men även med att laget krigade på under väldigt svåra isförhållanden. Han var imponerad av Kungälvs fighting spirit och att de aldrig gav upp.
– Många lag kommer att få svårt mot Kungälv om dom fortsätter så här.

Nästa match spelas på onsdag i Bollnäs och sedan är det ett långt landskampsuppehåll och två bortamatcher till nästa hemmamatch 15/12.

/HANSL

 

105_0577

 


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se