Matchrapporter

Hammarby pressade Sirius


 Hammarby hade tre straffar och tolv hörnor. På dom fasta situationerna gjorde Hammarby ett mål och det var på hörna. Fredagen den 13? Otur? Ja, det också. Och allra oturligast var nog Patrik Nilsson, som sköt två straffar utanför målramen och hade åtminstone ett skott i densamma.

Hammarby mötte ett lag som visste att ta till vara på de chanser som bjöds och så har man bandyvärldens kanske bästa klubbförare i laget. Andreas Eskhult svarade för ett helt fantastiskt mål. Rakt igenom Hammarbys väl samlade mittförsvar. På väg att ramla rakade han in bollen till 2-2. Hur bär han sig åt!

 

Men det var Hammarbys match från början. Redan i 5:e minuten pressade Patrik Nilsson fram en straff efter att i momentet före haft en bra chans. Den straffen tog Patrik själv, men dundrade den i reklamskyltarna. Någon minut senare fick han dock revansch när han enkelt la in ett inlägg från David Karlsson i öppet mål. Rättvist och följdriktigt och 1-0.

 

Mindre följdriktigt var väl att nästa mål blev Sirius genom Christer Mickelsson, som utjämnade till 1-1.

Hammarby hade dock fortsatt greppet om matchen och spelet verkade fungera riktigt bra. Stefan Erixons frislagsmål i 33:e minuten till 2-1 också helt följdriktigt. Då hade Hammarby redan missat ännu en straff. Patrik Nilsson igen och igen i reklamskylten.

Så utjämnade Eskhult till 2-2 genom sitt fantastiska mål.

 

Hammarbys nye smålänning Ulf Einarsson (var Claesson smålänning?) gjorde 3-2 på ett mål som inte stod Eskhults långt efter. Vilken vilja och vilket go i den aktionen.

Det var bara frågan om att Hammarbys ledning skulle utvidgas.

 

Det gjorde den inte. Ett felpass och Sirius högg som en kobra. Mickelsson förstås, i 45:e minuten, till 3-3. Var det Hammarby fotboll på planen? Hursomhelst ridå och första halvlek slut.

Oavgjort 3-3 var alldeles för lite för Bajen.

 

Andra halvlek var bara tre minuter gammal då Mickelsson gav Sirius ledningen med 4-3.

Det utjämnade David Karlsson med ett perfekt skott i nättaket på Hammarbys andra hörna i andra halvlek.

 

Det var i 52:a minuten. Sedan tog Hammarby över matchen mer och mer och mer. I 75:e minuten (öka takten…) fick Hammarby sin tredje straff. Den här gången var det David Karlsson som fick chansen och som missade. Stolpträff eller målvaktsräddning.

 

Under matchens sista femton minuter hade Hammarby fem hörnor och Sirius en Time Out.

Det hindrade dock inte Sirius från att i både andra tredje övertidsminuten ha feta chanser till ett vinstmål.

Men visst skulle Hammarby ha vunnit den här matchen och nog lär man vara taggade i nästa match och allra mest Nilsson.

Den matchen ser vi fram emot.

/HANSL


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se