Herrlaget

Hugo Sundberg till A-laget


Hammarby har lyft upp junioren Hugo Sundberg till A-lagstruppen. I hemmamatchen mot Edsbyn var han med i laget med nummer 64 på ryggen. Hugo, som är 18 år, har Spånga som moderklubb, men via bandygymnasium i Nässjö och spel med Finlands ungdomslandslag kom han till Hammarby och spelade med juniorlagen. Nu tar han ytterligare ett steg i bandykarriären.

 

 

Välkommen till Hammarbys A-lagstrupp!

-Tack. Jag har tränat med A-laget sedan början av december, och jag har tidigare även spelat med P18 och U20. Jag brukar spela som anfallare.

 

Hur ser din bandykarriär ut?

-Min moderklubben är Spånga. Sedan gick jag på bandygymnasiet i Nässjö. Det var tänkt att jag skulle spela i Vetlanda efteråt, men jag flyttade hem till Stockholm i stället. I Nässjö spelade jag också med ungdomslagen i NIF, och jag gjorde allsvensk debut med A-laget i en match.

 

Du har spelat VM med Finland också?

-Jo, jag har spelat med finska landslaget tre gånger, först med  i P17 och nu två gånger i P19. Senaste VM spelades i Norge förra helgen. Först hade vi uppladdning och träning i Finland och på helgen spelades VM i Norge. Fast det gick inte så bra den här gången. Vi slutade på fjärde plats.

 

-Mamma är från Finland och flyttade till Sverige för att studera. Så jag har alltid haft finskt medborgarskap, och för ett par år sedan fixade dubbla medborgarskap. Men jag ville testa på att spela med landslag, så jag åkte över till Finland för att se om jag platsade i deras ungdomslandslag.

 

 

Vilken är din starkaste sida?

-Det är förmodligen skridskoåkningen skulle jag säga, de första snabba skären. Jag vill bidra med snabba fötter.

 

Varför blev det bandy för dig?

-Jag spelade både bandy och hockey tills jag var tolv år, sedan valde jag bandyn på heltid. Jag tyckte bandyn var roligare helt enkelt. Min pappa spelade bandy när han var yngre. Han bodde i Sandviken, så han spelade där tills han fyllde 18.

 

Hur har ni tränat under VM-uppehållet?

 -Jag hinner inte träna så mycket med U20-laget nu. Men A-laget tränar på. Den här veckan har vi tränat nästan varje dag, vi har kört fysträning också. Det är kul. Och snart startar elitserien igen.

 

/Sten Haase

 


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se