Damlaget

Hur går det med hallbygget?


Många bandyintresserade och bland dessa särskilt alla bandybajare undrar säkert hur det går med bygget av den utlovade träningshallen för bandy och andra skridskosporter i Gubbängen.

 

Beslutet om att förlägga hallen till Gubbängen innebar bland annat att projektet innehåller två skilda etapper. Först skulle en ny ispist (utomhus) byggas på den konstgräsplan, som de flesta nog känner som hemmabana för Hammarby Speedway. Denna nya isyta ska enligt plan vara färdig till vintersäsongen 2016/17, dvs redan i höst. I en andra etapp ska sedan den nya träningshallen (inomhus) byggas. Den byggs på den plats som länge varit konstfrusen bandyplan under vintersäsongen. Man ska alltså bygga in den existerande ispisten. Denna andra etapp kommer enligt plan vara färdig under vintersäsongen 2017/18.

 

Hur går det då nu med hallbygget, undrar många oroligt efter alla tidigare svikna förhoppningar? Svaret är faktiskt att det går enligt plan – detta alltså trots att inget arbete ännu sker på den plats där hallen ska byggas. Den nya utomhusbanan iordningsställs i rask takt. Det framgår av de bilder som hemsidans eminente fotograf Stéfan Bertolotti tog under lördagen.

 

/Rune Premfors

 


Copyright © 2017 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se