Herrlaget

Ineffektivt Bajen föll i premiären


Hammarby började matchen med en stark offensiv. Men det var ändå Villa som kunde ta ledningen. Efter en dålig täckning av Hammarbyförsvaret kunde tidigare Hammarbyspelaren Jesper Eriksson göra 1-0. Hammarby fortsatte dock sitt positiva spel, och ordnade flera hörnor, varav två gav mål. Först var det Kalle Spjuth som fick fullträff, och sen Felix Nyman med en kanon i nättaket. Efter hand tog Villa över spelet mer och hade flera chanser, men Patrik Hedberg i Hammarbymålet svarade för flera svåra räddningar.

 

Andra halvlek fortsatte med Villadominans. Hammarby tappade allt mer av sitt spel. Det märktes skillnad i utnyttjande av stor plan. Villa utnyttjade hela bredden av planen, medan Hammarby krympte sin yta till spel i mitten. Vi vet ju sen tidigare år, att Hammarby ligger efter i träning på stor is i början av säsongen. Men Patrik Hedberg stod emot, med flera avancerade räddningar. Men med 20 minuter kvar fick David Karlsson en fullträff på hörna, och 2-2 var ett faktum. 10 minuter senare fick David Karlsson åter igen en chans i misstänkt offsideläge. Domaren ansåg dock att målet var OK, och Villa hade vänt matchen. När sen Joel Broberg strax efter stänkte in 4-2, var matchen i praktiken avgjord.

 

Hammarby var sig inte alls likt i andra halvlek, mot spelet i första halvlek. Detta utnyttjade Villa för att vända matchen. Man kan nästan undra om planen lutade, eftersom laget som spelade åt ett håll fick försprång. Tre av Villas fyra mål gjordes av tidigare Hammarbyspelare, vilket också kändes lite snopet.

 

Vi Hammarbysupportrar vill tacka Villa för ett mycket fint mottagande!

 

/Ulf Hansson

 

Villa Lidköping – Hammarby 4-2 (1-2)

1-0  Jesper Eriksson (10)

1-1  Kalle Spjuth, hörna (12)

1-2  Felix Nyman, hörna (22)

—————————————–

2-2  David Karlsson, hörna (71)

3-2  David Karlsson (80)

4-2  Joel Broberg (83)

 

Publik: 3425

Hörnor: 5-13

Utv-min: Villa 2×10; Hammarby 1×10


2 kommentarer till Ineffektivt Bajen föll i premiären

  1. Peter Andersson skriver:

    Det började ju bra i Worldcup.Varför inte fortsätta så?

  2. Christer skriver:

    Får vi inget matchreferat?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se