Herrlaget

Intervju med Misja Pajskin


Det är en ljuvlig sommardag i juni när jag träffar tränare Misja Pajskin på Zinken. Precis när vi ska starta intervjun försvinner solen och ett skyfall dränker parkeringen bakom kanslibyggnaden.  Vädret är lite grann som förra säsongen för Hammarby, ömsom vin ömsom vatten.

 

-Jag tar med mig dom sakerna som vi gjorde bra förra säsongen, säger Misja,  eftersom vi har dom förutsättningarna som vi har i Stockholm så startar vi alltid i uppförsbacke. Det tog  tid innan vi satte det spel vi ville spela.

 

Det blev mycket fokuseringen från media på far (Andrej) och son relationen. Var det svårt att skilja rollerna?

-Nej, vi hade bra tydlighet i våra roller Jag har lärt mig mycket av min far och givetvis skulle jag vilja ha honom kvar men han fick ett erbjudande från ryska landslaget och Bajkal Energy som han inte kunde säga nej till.

 

Om vi tittar på årets trupp så här långt, är du nöjd med sammansättningen?

-Vi kanske hade behövt en seniorspelare till men nu är det som det är och det är bara att köra. Jag är nöjd med de nyförvärv som vi har fått, vi ser starka ut. Sedan är alla kvar från förra säsongen som jag ville ha kvar förutom Pelle Einarsson som har slutat.

 

Om vi tittar på nyförvärven och börjar med Christoffer Fagerström…

-En stark skridsoåkare och genombrottsspelare med bra skytte. Jag ser honom som en offensiv kraft med näsa för mål

 

Så har vi Ilja Grachev..

-En intelligent spelare med bra spelsinne och ett bra högerskott.

 

Micke Svensson är en helt ny målvakt i de här sammanhangen…

-Ja, han har inte varit med i den riktiga hetluften förut. En bra kille som blir ett komplement till Patrik Hedberg. Han kommer definitivt att utvecklas på den här nivån.

 

Edvin Englund som är uppflyttad från U20…

-En ambitiös kille från de egna leden med en stark vilja att bli bättre.

 

Och så den yngsta spelaren någonsin som varit uppe och tränat med A-laget, Johan Hannegård.

– En talang som bara är nyss fyllda femton år. Vi ska absolut inte lägga någon press och forcera honom men det ska bli riktigt intressant att följa hans utveckling.

 

Stefan Karlsson har gjort comeback i Hammarbysammanhang, vad betyder det?

-Jag har alltid haft förtroende för Stefan och har hjälpt till att få hit honom. Han kommer att vara sportchef och assisterande tränare till mig. Det blir ett bra bollplank, vi kommer att jobba tillsammans även om jag har sista ordet.

 

Har ni satt upp några mål ännu?

-Nej, men vi siktar alltid högt men jag vet att truppen har ett mål men vi tar det eftersom.

 

Du var med  i laget 2013 som vann SM-guld, det var en mycket stark trupp men det fanns också en vinnarkultur och en mentalitet att ingen kunde slå oss.

-Ja, det stämmer. En av de viktigaste pusselbitarna  är gruppdynamiken och att vi har kul tillsammans. Mitt jobb blir att balansera laget så att vi får ut mesta möjliga av varje spelare. Vi kommer att få se många spelare ta ytterligare kliv i sin utveckling kommande säsong.

 

Ekonomin är ett ständigt återkommande problem i Hammarby Bandy. Är det någonting som påverkar truppen mycket?

-Det är klart att det inte går omärkt förbi men jag tycker det händer så mycket positivt i föreningen just nu att jag tror på framtiden. Vi eftersträvar alltid att få harmoni i det vi gör och just nu känns det bra.

 

SM-finalen är tillbaka i Uppsala, bra eller dåligt?

-Kul för Uppsala men jag tycker förbundet kämpade för lite för att behålla finalen i Stockholm. Det är där den ska spelas.

 

Till slut, vilka möts i finalen på Studenternas i mars?

-Det blir en grönvit final, avslutar Misja med ett leende, sedan får du tolka det hur du vill. Jag vill också hälsa till alla våra fans och hoppas att dom kommer och stöttar oss i vinter. Det kommer att bli många roliga bandykvällar på Zinkensdamm.

 

När vi avslutar intervjun tittar solen fram på Zinken igen och ska man tolka det symboliskt så är det Hammarby Bandy solen lyser på. Nu kommer det bara att bli bättre. Bandyn ska komma hem!

 

/Stefan Magnusson

 

 

 


Copyright © 2017 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se