Redaktionellt

Intervju med Sam Ekemark


De riktiga fansen är på något sätt spelarnas lungor. Ju starkare stödet från läktaren är ju mer orkar spelaren åka och ta ut det där lilla extra som kan vara avgörande i en jämn match. De flesta lag på elitnivå har en kärna av trogna supportar, Hammarby Fotboll har oändligt många och är störst i Norden. Hammarby Bandy har en trogen kärna och kan mäta sig med de bästa i Sverige. En av dom är Sam Ekemark 38, ett välbekant ansikte på bandymatcherna vare sig det är Zinken eller en svinkall kväll på Sävstaås i Bollnäs.

 

-Jag är uppväxt i Ringen på söder och sett bandy från början på 90-talet, säger Sam, mina morföräldrar är från Karlstad så jag såg Boltic en hel del. Därför blev bandy nummer ett för mig. Dessutom kände min morbror legendarerna Stefan Karlsson och Pelle Togner.

 

Du följer bandyn slaviskt…

-Jag ser nog allt hemma och allt jag kan på bortaplan, jag är lokförare och jobbar nätter så ibland kan det bli tufft att hinna se allt. Utöver bandy går jag på fotboll då och då men även rugby och handboll när jag har tid.

 

Sedan har du varit på bandy-VM ett par gånger också.

-Det stämmer, jag har sett de tre senaste turneringarna i Ryssland och kommer att åka i vinter igen. Vi är ett gäng, där de flesta är Bajare, som åker tillsammans. Dessutom såg jag VM i Sandviken i vintras men det var inte lika exotiskt.

 

Sam hjälper också till så gott han kan i föreningen.

 

-I vintras drog vi igång webbradion Zinkensurr, vilket var kul. Jag var själv programledare några gånger, jag har ingen mediavana men det var bara att köra.

 

Du hjälper till med bortaresorna också…

-Ja, vi försöker att få iväg fans på varje resa. Om vi inte får storbuss försöker vi hyra minibussar. Premiären i år är en fredag i Lidköping, då blir det garanterad storbuss. Jag har tagit ledigt redan nu.

 

Vad tror du om framtiden för Hammarby Bandy?

-Jag tror att den är ljus, många ställer upp och jobbar ideellt. Vi är ett supportergäng som kallar oss IK Pluntan och därifrån var det ett några som ställde upp och målade om A-lagets omklädningsrum, avslutar Sam.

 

Vi tackar Sam Ekemark och konstaterar att det är sådana som han och hans supportervänner som gör att vi snart blir bländade av ljuset i tunnel. Framtiden är kanske vår trots allt!

 

/Stefan Magnusson


Copyright © 2017 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se