Redaktionellt

Jesper hoppas på stort publikstöd i hemmapremiären


Foto: Roman Mitrofanov

 

På onsdag är det hemmapremiär för Hammarby. Laget ställs mot svårast tänkbara motstånd, Sandviken, som har vunnit både Svenska cupen och World cup. Men vi är också ett bra lag, säger Jesper Jonsson när Hemsidan fick en intervju på söndagskvällen.

Har ni tränat idag?

-Vi har inte haft någon gemensam träning idag, men aktiv vila.

 

Vad säger du om matchen mot Villa?

-Det är en tuff premiär att spela mot Villa borta. De är väldigt bra på hemmaplan och är ett bra lag som kommer att vara i topp i elitserien.

-Vår insats är väl inte bra, tycker jag. Vi kom inte riktigt upp på den nivån vi vill vara på. Det var mycket felpass och vi var mycket felvända. Det var inte alls i den nivå med det anfallsspel vi lyckades med i World cup.

-Vi tappade tyvärr spelet i andra halvlek. De hade mycket mer boll än vad vi har. Och de bättre än oss sista kvarten när matchen avgörs. Vi hade kunnat göra 3-1 innan de kvitterade till 2-2. Jag bland annat hade ett jätteläge, som jag skall göra mål på.

 

 

Är ni ovana att spela 2 x 45 minuter, cuperna spelas ju i 2 x 30 minuter?

-Det är kul att spela full tid, vi skall bara sätta vårt spel i längre stunder av matchen. Nu orkade vi bara första 45. Sedan i andra föll vi ifrån det vi bestämt innan matchen. Och följer man inte planen fullt ut så är lagen i den här serien är för bra att kunna slå. Många matcher avgörs i sista kvarten.

-Det var inte en helt dålig insats från vår sida, men vi ville mer prestationsmässigt.

 

Men på onsdag är det hemmapremiär. Hur är isen på Zinken?

-Vi tränade en timma i torsdags innan matchen, det är den enda timmen vi haft på Zinken. I torsdags var det bättre än väntat, så ismakarna har gjort ett bra jobb. Jag vet inte hur isen är nu, det har ju regnat och blåst i helgen. Det skall bli skönt att köra passen på måndag och tisdag.

 

Hur är det att möta SAIK?

-Vi har inte talat om SAIK-matchen än i laget. Det känns som vi är väldigt revanschsugna efter slutsignalen i fredags. Det är skönt när serien dragit igång. Man har inte tid att fundera utan det är bara att ladda om när det är så tätt mellan matcherna.

 

Vad tror du om Sandviken i år?

-De har bevisat att de just nu är världens bästa klubblag, de har ju vunnit både Svenska cupen och World cup. De har ett väldigt bra grundspel och så har de många världsspelare. Ett par av de bästa är också tillbaka i laget, Daniel Berlin och Erik Säfström.

-SAIK är ett jättebra lag, men det är vi också. Så vi hoppas kunna snäppa upp ett par steg från fredagens match till onsdagen. Det är hemmapremiär och vi hoppas på mycket publik.

 

Har du en hälsning till publiken?

-Vi behöver publiken, tillsammans kan vi skapa något rikt bra. Vi ses på Zinken!

 

Lycka till mot SAIK

-Tack, då ses vi på onsdag!

 

 

/Sten Haase


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se