Herrlaget

Jesper Jonsson om semin


 

Hammarby slog som bekant ut Sandviken i kvartsfinalserien och möter nu Västerås i semifinal. Även semifinalen spelas i bäst av fem matcher. Västerås vann tyvärr första matchen borta i Västerås igår, den 5:e mars. På fredag den 8:e är det dags för drabbning nummer två i semin. Då tar Bajen emot Västerås hemma på Zinken.

 

Jag fick tag på Jesper Jonsson mellan första och andra matchen i semifinalen.

 

Hur kändes matchen igår?

 

-Jag tycker vi gjorde en bra match till stora delar. Resultatet var inte rättvisande. Vi kunde ha gjort mål på fler av våra chanser. Så det var en bra bortamatch. Nu hoppas vi att vi kan vrida tillbaka och vinna på fredag hemma på Zinken.

 

Hur känns det inför fredag?

 

-Det känns bra. Vi är laddade och revanschsugna. Vi hade nog helst spelat nästa match idag eller i morgon. Det är alltid kul att spela på Zinken och det är extra bra tryck i slutspelet vilket gör att man höjer sig som spelare. Det blir nog extra bra tryck eftersom det är semi mot Västerås.

 

Hur ser du på din egen insats under slutspelet?

 

-Det har varit ett godkänt slutspel för mig. Jag har varit ruggit bra defensivt. Vi har fått lägga mycket kraft på att släppa in så lite bollar som möjligt. Jag kan dock göra det bättre framåt. Jag borde ha satt några  bra lägen som jag fått.  Det har inte blivit tillräckligt många mål från min klubba i slutspelet. Jag hoppas det kommer.

 

Vad skulle du vilja säga till supportrarna inför fredag?

 

-Alla ska komma dit! Det betyder sjukt mycket för oss som spelar när det är bra tryck på läktarna. Då rycks vi med och får extra kraft,  Vi ska ta en seger tillsammans på fredag! Som bandyspelare är man inte bortskämd, men det finns ingen arena med lika bra inramning som Zinken. Man får gåshud när man kliver in på Zinken och det är fullsatt! 

 

Blir det vinst på fredag?

 

-Det blir vinst på fredag! Absolut. Vi kommer vinna på fredag!

 

 

/Mats Öström


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se