Herrlaget

Kalle Spjuth om återkomsten


 
 
Kalle gjorde comeback i Bajen i matchen mot Motala 12/1 efter att ha lagt skridskorna på hyllan efter förra säsongen. Han kom till Bajen säsongen 2002/2003 och gjorde en utflykt till Ryssland 2007-2009 samt 2013-2014 samt en sväng i Sirius 2010-2012. Så han är en spelare som är välkänd och populär bland fansen.
 
Vem är du som bandyspelare, för de som inte följt Bajen genom åren?
-Jag är 34 år och kom till Bajen när jag var runt 19 år. Har spelat i Bajen i kanske 12 år och varit i Ryssland en sväng. Jag spelar framåt som anfallare.
 
Hur känns det att komma tillbaka till laget? Träffa laget.
-Jätteroligt. Känner de flesta sedan förra året. Så det är kul. Några nya är det i laget men det är bara bra. Liten omställning då de kört länge och det blir lätt att komma in.
 
Vad var det som gjorde att du bestämde dig för att komma tillbaka?
-Jag kände att förra året var sista och hade ingen tanke på att göra comeback men Misja ringde och frågade nu när Hammarby fick så många skador. Jag känner mig sugen att vara med på slutet av säsongen och i slutspelet för att bidra. Var skadad mycket förra säsongen och speciellt under slutspelet. Jag vill vara med där, jag har hållit igång, men inte på den nivån som resten av laget, men oftast har man en försäsong på mer än en dag som jag fick nu.
 
Hur har laget tagit emot dig?
-De har tagit emot mig bra och det har varit full fart direkt. Det har varit en träning innan matchen i lördags mot Motala och träning i morgon och en match till innan VM-uppehåll. Då får jag chansen att träna ikapp lite.
 
Hur kändes det att spela match igen? Vi på läktaren tyckte du gjorde en bra match under omständigheterna.
-Kul att komma in i hetluften direkt! Eftersom jag endast hade en träning innan matchen så blev jag trött och fick mjölksyra i andra halvlek. Det var kul att kunna hoppa in och lasta av men det hade varit konstigt om jag hade gjort en perfekt match. Det fattades lite i timing och, ja i det mesta. 
 
Hur kände du när fansen bad dig om en sång efter matchen mot Motala?
-Det var roligt och kände mig välkomnad tillbaka. Kul! Det blev inte jag som drog igång sången utan Slangen som körde igång ramsan om mig. Jag hade andra ramsor i tankarna, men det var kul. Det är roligt att vara tillbaka och spela under perfekta förhållanden och det var roligt att vi vann. Det är bara positivt.
 
/Mats Öström


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se