Herrlaget

Kalle Spjuth slutar med bandyn


Kalle Spjuth, 33, har bestämt sig för att sluta med bandyn. -Jag tog det beslutet inför förra säsongen och nu känner jag att jag är klar och nöjd, säger Kalle som kom till Hammarby 2002 från Oxelösund och har haft en framgångsrik bandykarriär. 

 

 

-Ja det har gått hyfsat, jag har bland annat fått prova på proffslivet två gånger och varit med och tagit två SM-guld.

 

Om du får plocka ut tre höjdpunkter från din Hammarbykarriär, vad minns du bäst?

 

-Först och främst debuten mot Falun på Zinken då jag gjorde tre mål. Sedan blir det givetvis SM-guldet 2013 på Friends då jag gjorde två mål inför 38000 åskådare. Det var helt enkelt magiskt. Sedan har jag också fått förmånen att vinna både World Cup och Svenska Cupen, det var verkligen häftigt.

 

Känner du något vemod nu när det är över?

 

-Nej, det känns helt rätt. Jag kommer givetvis att följa Hammarby i fortsättning. Jag vill också passa på att tacka alla fantastiska fans som har följt oss under alla år. Jag har verkligen känt stödet från läktarna.

 

Sportchefen Stefan Karlsson hyllar Kalle.

 

-Kalle Spjuth har varit en betydande del av Hammarby Bandy på 2000-talet. Han har haft en fantastisk karriär med SM-guld och segrar i både World Cup och Svenska Cupen. Det är bara att önska honom lycka till i framtiden och tacka honom för allt han har gjort, säger Karlsson.

 

Det är bara instämma i Karlssons ord! Tack Kalle Spjuth, det har varit ett prvilegium att följa din karriär.

 

/Stefan Magnusson


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se