Redaktionellt

Kämpande Hammarby föll mot Grycksbo


Hammarby Dam förlorade på söndagseftermiddagen mot tabelltvåan Grycksbo IF med 5-9, i paus var ställningen 3-3. I en timma förde Hammarby matchen. Men Grycksbo kvitterade och skaffade sig en tvåmålsledning på mindre än tio minuter. Efter det kunde Hammarby inte komma tillbaka in i matchen. Skillnaden mellan lagen kan beskrivas som Grycksbos nummer 17, Tova Grönoset, som ensam svarade för fyra av gästernas mål.

 

Matchen spelades under fina förhållanden – tre minusgrader och uppehåll, bortsett från slutminuterna av matchen då ett lättare snöfall drog in över Zinkensdamm. Hammarby inledde piggast, både försvar och anfall fungerade bra och betydligt säkrare än i lördagsmatchen mot Rättvik. De tre första målen kom på straffar. Hammarbys straffar sattes av Sofie Zachrisson och Hanna Hansson. Tova Grönoset kvitterade till 2-2 på ett frislag precis under ribban, otagbart för Hammarbys målvakt Wilma Askwall. Första spelmålet gjordes av Julia Ahlborg, som från egen planhalva drev upp bollen och överlistade Grycksbos målvakt. Grycksbo kunde ändå kvittera strax innan pausvilan.

 

I början av andra halvlek var det bud på ytterligare en straff för Hammarby. Domaren valde till slut att i stället döma frislag. Men rättvisa skipades ändå när Emma Dahlin strax efteråt gav Hammarby ledningen med 4-3, framspelad av Julia Ahlborg. Hammarbys fina spel kom av sig och gästerna arbetade sig in i matchen. På kort tid kunde Grycksbo gå upp till en tvåmålsledning. Hammarby tog time-out för att skapa ordning i leden. Spelet blev bättre, men med knappa kvarten kvar utökade Grycksbo ändå till en tremålsledning, 4-7. Det hjälpte inte att Emma Dalin på egen hand reducerade till 5-7. När Hammarby pressade på framåt kunde Grycksbo i stället utöka till 5-9.

 

I första mötet mellan lagen vann Grycksbo på hemmaplan med klara 7-1, så Hammarbys unga lag har utvecklats rejält under säsongen. Nästa match spelas på Spånga IP mot Spånga Bromsten. Och den 16 februari spelas säsongens sista hemmamatch, mot serieledande Uppsala BoIS.

 

 

Matchfakta
Hammarby – Grycksbo 5-9 (3-3)
1-0 Sofie Zachrisson (5)
1-1 Maria Bergström (20)
2-1 Hanna Hansson (34)
2-2 Tova Grönoset (37)
3-2 Julia Ahlborg (43)
3-3 Tova Grönoset (44)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
4-3 Emma Dalin (53)
4-4 Hanna Snäll (62)
4-5 Tova Grönoset (64)
4-6 Wilma Linderqvist (69)
4-7 Wilma Uhlin (78)
5-7 Emma Dalin (84)
5-8 Wilma Uhlin (86)
5-9 Tova Grönoset (89)

Publik: 70
Hörnor: 4-13
Straffar: 2-1
Utvisningar: Hammarby 1×10 min, Grycksbo 3×10

 

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se