Herrlaget

Kasper inför derbyt


Kasper Milerud blev rubrikernas man med sina fyra bokförda mål i vinsten mot Västerås. Men det sista vill han ge till Jesper Jonsson. Kasper, som spelat för Hammarby sedan har fyllde åtta år, är också den Hammarbyspelare som har bäst koll på lördagens motståndare Tellus. Han spelade med laget året innan de blev elitserielag och känner många av spelarna.

 

Grattis till segern mot Västerås.

-Tack så mycket! Det är ofta roligt när vi möter Västerås. De bjuder upp. Det var rolig bandy i lördags, vi gjorde en mycket bra andra halvlek. Jag var glad över matchen lördag kväll och söndagen. Sedan kommer en ny match att ställa in sig på. Då spelar vi om lika många poäng.

 

Du gjorde fyra mål mot Västerås, eller var det tre? Det blev lite diskussion efteråt om det sista målet.

-Det är många i laget som vill framåt och göra mål. Den här gången var det min tur att få lägena, och det var roligt. Men det var Jesper (Jonsson) som gjorde målet, så det skall han ha. Jag var nära men Jeppe är lite snabbare i alla fall, så han var först på bollen.

 

Det går ännu bättre för dig i år, tycker många. Vad har du förbättrat?

-Jag tycker att jag tar steg varje match, och kommer i form mer och mer. Jag har börjat ta för mig mer, och tar mer ansvar för varje match.

-Rollen jag har fått av våra tränare trivs jag med. Jag tycker det är kul att spela bandy nu. Jag har blivit ett år äldre och blivit bättre, jag har lite mer ansvar nu än förra året.

 

Du har en lång karriär trots att du är ung. Vilka klubbar har du spelat för?

-Det börjar bli några år i högsta serien fast jag inte är så gammal. Det är en fördel man har att man kommit fram tidigt och gått den långa vägen. Jag har varit med i laget länge och varit med om mycket fast jag bara är 22 år. Och det kommer jag att ha nytta av längre fram.

-Jag har spelat bandy i Hammarby sedan jag var åtta år, så jag har Hammarby som min moderklubb. Det är inte jättemånga egna spelare som spelat i Hammarby från juniorlag till A-lag. Jag spelade ett år i SAIK också. Men nu när man startar bandygymnasium i Stockholm så kan de unga stanna i Stockholm, de behöver inte åka till Sandviken eller Edsbyn för att lära sig spela bandy.

 

Du har spelat i Tellus, när var det?

-Jag var utlånad till Tellus och spelade kval till elitserien året innan de gick upp. Det var väldigt lärorikt och jag har många vänner i Tellus, men det får vi lägga undan i 90 minuter. Så det skall bli kul att möta dem.

-Vi förlorade den avgörande matchen mot Gripen i Trollhättan. Vi spelade bra men förlorade med 6-3. Men det blev en lucka i elitserien, så då fick Tellus chansen till högsta serien.

-Många i Tellus har spelat i Hammarby tidigare, och det är många som är kvar sedan jag spelade med dem i allsvenskan.

 

Det har gått bra för Tellus i år, de besegrade bland annat Villa borta. Vad är deras styrka?

-Det är jättekul att det gått så bra för dem. De har haft en plan hur de skall hålla sig kvar. Nu har de börjat etablera sig. Tellus spelar som ett lag, och har många duktiga spelare. De har fått till sitt egna spel mer och mer, de tar också steg. Och så har de fått in lite nytillskott som gjort det bra.

De vann mot Villa. Oavsett hur dåliga Villa var, så var det kul för dem att vinna. Någonstans är det Tellus som gör dem dåliga. Hade Tellus varit dåliga hade Villa vunnit.

-Vi hade svårt mot dem förra året, spelade 2-2 i första mötet. Det är ett derby, så vi kommer att få kämpa för att vinna. Det blir ingen enkel match bara för att de ligger längre ner i tabellen. Vi måste spela bra för att vinna, vi har ju samma hemmaarena. De har tagit 9 poäng, det är riktigt bra gjort så här långt. Men vi har också gjort en bra start så det skall bli en rolig match.

 

Vilka spelare i Tellus skall Hammarby se upp med?

-Jonas Enander är en spelare man absolut skall ha koll på. Det är en duktig spelare som också jobbar hårt hemåt, och vi måste ha ett extra öga på honom framåt. Sedan tror jag att det mesta löser sig om vi spelar bra.

 

Vad gör du vid sidan av bandyn?

-Jag jobbar som säljare på ett företag sedan i mars. Jag har en bra chef så det går bra att få ledigt för matcher.

/Sten Haase


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se