Herrlaget

Kasper Milerud inför fjärde semin


Kasper Milerud svarade för tre av målen när Hammarby vann i Sandviken i tisdags. Men han är inte nöjd med allt i spelet. Nu laddar han och laget för ett avgörande på Zinken i semifinalserien mot Sandviken. Och han hoppas på en rekordpublik, som ger ett stort stöd till laget.

 

 

Grattis till vinsten i tisdags!

-Tack, det var jättekul att det var så många tillresta supportrar uppe i Sandviken.

 

Vad sa ni efter matchen?

-Vi pratade inte så mycket i bussen. Men vi tyckte att vi inte var med från start och att Sandviken fick en onödig ledning. Efter time-outen samlade vi oss lite och började göra det vi skulle göra. Sedan tycker jag att vi gör en jättebra match defensivt. Men offensivt tycker jag inte vi riktigt får till den typ av bollhållning vi vill ha. Men vi utnyttjade kontringarna mycket bättre. Framför allt gjorde vi mål på våra lägen. Det är inte så att SAIK inte hade några lägen, men Slangen gjorde några jätteräddningar. Men vi hade fler lägen. Jag tycker vi gör en bättre match över 90 minuter och förtjänar att vinna.

 

-Men det går snabbt i slutspel, man har inte fokuserat så mycket på den matchen. Man var glad i omklädningsrummet att vi vunnit och skapat oss den här matchen på Zinken. Men vi började snabbt tänka på den här matchen, för vi vet ju vilken fantastisk match det kan bli fredag kväll om det går åt rätt håll.

 

Hammarby har hamnat i underläge och vänt i de två senaste matcherna, vad beror det på?

-SAIK är också ett bra bandylag och gör bra saker. Det gäller att vara på tå och göra en matchprestation för att kunna vinna över SAIK. Och vändningar… En vändning, det är den vi gjorde mot Villa. Men att någon gör två mål först, det kan man inte säga att det är en större vändning.

 

Det gick bra för dig, du gjorde tre mål.

-Jo. Först trollade Alan med bollen och fick ut en passning till mig. Sedan blev det ett hörnmål, och ett skott utifrån. Alla tre var skottmål, det var skönt att skotten satt.

 

Du har skjutit många mål i år.

-Jag har tränat mycket på skottet och förbättra det en del. Och det är kul att man får resultat av träningen. Vi har pratat mycket om att skjuta, det skapar lägen. Vad är det man säger: ”Det är tufft att göra mål, mod att skjuta”.

 

-Nu har vi mycket skyttar i laget. Fagerström och Ilja, Robin. Och Jesper kan få till ett skott ibland, han har ju gjort en massa mål. Och så klart, Elfvings hörnor får man inte glömma bort.

 

Är det skyttet du utvecklat mest den här säsongen?

-Nej, jag tycker att jag utvecklats mycket i allting. Man har blivit ett år äldre och tagit seniorrollen lite bättre. Jag är 22 bast jag kan förbättra allt. Och jag har tränat varje dag för att bli bättre . I offensiven vågar jag ta för mig mycket mer, och jag tycker jag blivit mycket bättre defensivt också.

 

Hur har ni förberett er inför fredagen?

-Vi hade en skön vilodag i onsdags. Och idag (torsdag) hade vi en lättare träning i snöblandat regn. Så vi kommer laddade i morgon.

 

Ni leder med 2-1 i matcher, har hemmaplan, hur känns det inför matchen?

-All press ligger ju på Sandviken. Vi vet att vi är starka hemma och det spelar ingen roll vad det blir för väder. Vi kommer att gå ut och göra en matchprestation, och förhoppningsvis lyckas vinna matchen.

 

-Men semifinalen det är en matchserie på fem matcher. Så vinner vi inte den här så vinner vi nästa. Men vi kommer att gå ut och göra allt för att vinna i morgon. Vi är trygga på Zinken. Det skall bli fantastiskt kul att åka ut till en avgörande match på Zinken. Det är inte så många som får uppleva det, det gäller att göra någonting bra av det.

 

Hur mycket betyder publiken?

-Publiken är fantastisk. Förhoppningsvis blir det några tusen mer än det brukar vara. Det kommer att hjälpa oss enormt mycket när det står och väger.

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se