Herrlaget

Klar seger mot Motala


För första gången i år gav Zinkensdamms IP en hyfsad is. Istället låg en hård vind över arenan. Robert Rimgård och Kalle Spjuth stod över denna match. Adam Gilljam kom iklädd en otäck mask. Det märktes att Motala var stärkta av årets första seger, för de öppnade starkt. Men som vanligt var Patrik Hedberg på hugget. Istället kunde Hammarby ta ledningen med 3-0 efter tre snabba mål. Motala spelade med ett tjockt försvar, och satsade på kontringar. Åter igen stod Patrik Hedberg i vägen. Men efter ett slarv i Hammarbyförsvaret kunde Motala reducera.

 

 

Motala började även andra halvlek med vasst spel. Ytterligare ett reduceringsmål kom direkt. Men detta väckte tydligt Hammarbyspelarna, som snabbt ökade ut sin ledning. Christoffer Fagerström var hela tiden en oroskälla för Motala. Han har verkligen blivit det starka nyförvärv, som vi hoppats på. Hans genomåkning vid 5-2 var elegant. Totalt blev det tre mål i denna match. Patrik Hedberg fortsatte att storspela. Bl.a. svarade han för en målgivande passning, när han direkt på utkast friställde David Pizzoni Elfving.

 

Som sagt var, kämpade Motala på bra, men ändå var man ett nummer för kort jämfört med Hammarby. En noterbar sak, var att veteranen Patrik Spångberg spelade tillsammans med sina söner Anton och Viktor. Patrik hade den otacksamma uppgiften att specialbevaka Christoffer Fagerström.

 

/Ulf Hansson

 

Matchstatistik:

Hammarby – Motala 8-3 (3-1)

1-0 Christoffer Fagerström (13)

2-0 Ivan Lebedev (17)

3-0 Jesper Jonsson (21)

3-1 Albin Roblén (38)

————————————

3-2 Philip Floren (48)

4-2 Ivan Lebedev (51)

5-2 Christoffer Fagerström (57)

6-2 Adam Gilljam (63)

7-2 David Pizzoni Elfving  (68)

7-3 Philip Floren (72)

8-3 Christoffer Fagerström (75)

 

Publik: 1 585

Hörnor: 9-4

Utvisningar: 30-10


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se