Herrlaget

Klasskillnad på Zinken


Hammarby besegrade Tellus med klara 6-1, efter 3-1 i paus. Carl-Johan Rutqvist och Ilja Grachev, som varit borta några matcher på grund av skador, var tillbaka i laguppställningen. Förutsättningarna var inte de bästa med ett par plusgrader och lätt regn. Isen blev snabbt knottrig och svårspelad, så båda lagen satsade på långbollar större delen av matchtiden.

 

 

Tellus, som bara fått med sig en poäng hittills i serien, kunde inte bjuda något större motstånd. En sen reducering i första halvlek till 3-1 räckte inte när Hammarby snabbt utökade ledningen i början av andra halvlek.

 

Första halvlek bjöd inledningsvis på spel längs isen. Spelet växlade men Hammarby var mest offensivt och borde haft en straff när Christoffer Fagerström fälldes i straffområdet. Ett snyggt samspel mellan Jesper Jonsson och Christoffer Fagerström resulterade i en högerhörna. Robert Rimgård stod som andraskytt och sköt ett snabbt skott som överraskade muren och Tellus målvakt Markus Karlsson. Den 22:a minuten blev en lyckominut för Hammarby. David Pizzoni Elfving slog en långboll, Adam Gilljam passar vidade till en friställd Jesper Jonsson som nätade. Och direkt efter avslag studsade bollen fel för en Tellusförsvarare. Ilja Grachev var snabb att fånga upp bollen och nätade med ett skott på halvdistans. Adam Gilljam blev utvisad för en tuff tackling, men Tellus kunde inte utnyttja det numerära överläget. Strax innan pausvilan hittade Tellusmålvakten rätt med ett långt utkast. Bollen hamnade hos Tobias Björklund, som välplacerad framför mål reducerade till 3-1.

 

 

Andra halvlek var inte två minuter gammal när Adam Gilljam spelade fram Christoffer Fagerström. Trots att Fagerström var en bra bit från mål placerade han in bollen ur liten vinkel. I mitten av halvleken blev spelet lite mer fysiskt och det skapade en del irritation på planen. Ett par spelare utvisades, först Martin Krigh i Tellus och några minuter senare Robin Sundin. Lagen övergick till långbollar och långa målvaktsutkast. Tellus skapade en del chanser, men Hammarbys försvar var närmast felfritt. Och som sista utpost svarade Patrik Hedberg för flera snygga räddningar. Med 20 minuter kvar av matchen drev Jesper Jonsson upp bollen på mitten och spelade över till Fagerström på vänsterkanten. Från nära håll tryckte han upp bollen i nättaket och punkterade matchen. Robin Sundin fastställde slutresultatet till 6-1 med ett skott från högerkanten, framspelad av Jesper Jonsson.

 

Tellus lyckades inte störa Hammarby i Stockholmsderbyt. Hammarby vann sin fjärde raka match och avancerade till sjätte plats i den haltande tabellen. Både det defensiva och offensiva spelet fungerade väl hela matchen. Fagerström fortsätter att visa sin fina form och har gjort tio mål på de senaste fyra matcherna. Redan på tisdag är det hemmamatch på Zinken igen. Då kommer serieledande Villa på besök.

 

Matchfakta
Hammarby – Tellus 6-1 (3-1)
1-0 Robert Rimgård (9)
2-0 Jesper Jonsson (22)
3-0 Ilja Grachev (22)
3-1 Tobias Björklund (43)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
4-1 Christoffer Fagerström (47)
5-1 Christoffer Fagerström (71)
6-1 Robin Sundin (90)

Publik: 1545
Hörnor: 10-6
Straffar: 0 – 0
Utvisningar: Hammarby 2 x 10 min, Tellus 1 x 10 min

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se