Herrlaget

Komfortabel seger mot Motala


Hammarby slog Motala efter 2-7 (2-3) på XL Bygg Arena. Målen gjordes av Christoffer Fagerström (3), Ilja Grachev, Felix Nyman, David Pizzoni Elfving samt Alan Dzhusoev.

 

Det fanns dom som hade höjt ett varningens finger för IFK Motala efter lagets fina insatser på sistone så Hammarby var förvarnade. Det började bra, efter fem minuter gjorde Ilja Grachev 1-0 efter ett perfekt lyft av Kasper Milerud. Motala kvitterade dock ganska omgående efter en misstänkt offside och tog också ledningen efter en halvtimme. Nu knackade domedagsprofeterna på dörren men ingen öppnade utan istället vände de grönvita tillställningen med två snabba mål i slutet av halvleken. Först kvittering genom Felix Nyman på en hörnretur och sedan var det dags för David Pizzoni Elfving att kontra in 3-2 efter en Motalahörna. Hammarby var det klart bättre laget med stort bollinnehav men Motala stretade hyfsat emot men fick jobba hårt för att freda sig.

 

I andra halvlek tog Hammarby över totalt med sin skridskoåkning och blixtrande passningsspel. Motala var statister när Hammarbyspelarna flög fram och Christoffer Fagerström gjorde snabbt 4-2. Alan Dzhusoev, som var mycket bra, stängde matchen med sitt 5-2 mål och sedan satte Fager på baljor till och fullbordade sitt hattrick. Sista tjugo handlade mest om att spela av matchen och se till att  inte släppa till bakåt. 

 

En övertygande insats som visar att lagen i botten måste ha en extremt bra dag för att kunna skaka Hammarby. Nästa match spelas på lördag mot Vetlanda och då gäller det att vara på topp. Smålänningarna kryssade mot Villa/Lidköping i går och har sett bra ut ett längre tag. Välkomna klockan 14.00 till Zinken!

 

Magnusson

 

 

 


Copyright © 2017 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se