Herrlaget

Komfortabel seger mot Motala


Hammarby slog Motala efter 2-7 (2-3) på XL Bygg Arena. Målen gjordes av Christoffer Fagerström (3), Ilja Grachev, Felix Nyman, David Pizzoni Elfving samt Alan Dzhusoev.

 

Det fanns dom som hade höjt ett varningens finger för IFK Motala efter lagets fina insatser på sistone så Hammarby var förvarnade. Det började bra, efter fem minuter gjorde Ilja Grachev 1-0 efter ett perfekt lyft av Kasper Milerud. Motala kvitterade dock ganska omgående efter en misstänkt offside och tog också ledningen efter en halvtimme. Nu knackade domedagsprofeterna på dörren men ingen öppnade utan istället vände de grönvita tillställningen med två snabba mål i slutet av halvleken. Först kvittering genom Felix Nyman på en hörnretur och sedan var det dags för David Pizzoni Elfving att kontra in 3-2 efter en Motalahörna. Hammarby var det klart bättre laget med stort bollinnehav men Motala stretade hyfsat emot men fick jobba hårt för att freda sig.

 

I andra halvlek tog Hammarby över totalt med sin skridskoåkning och blixtrande passningsspel. Motala var statister när Hammarbyspelarna flög fram och Christoffer Fagerström gjorde snabbt 4-2. Alan Dzhusoev, som var mycket bra, stängde matchen med sitt 5-2 mål och sedan satte Fager på baljor till och fullbordade sitt hattrick. Sista tjugo handlade mest om att spela av matchen och se till att  inte släppa till bakåt. 

 

En övertygande insats som visar att lagen i botten måste ha en extremt bra dag för att kunna skaka Hammarby. Nästa match spelas på lördag mot Vetlanda och då gäller det att vara på topp. Smålänningarna kryssade mot Villa/Lidköping i går och har sett bra ut ett längre tag. Välkomna klockan 14.00 till Zinken!

 

Magnusson

 

 

 


3 kommentarer till Komfortabel seger mot Motala

 1. Kallegubben skriver:

  Våra toppkonkurrenter Sandviken och Edsbyn kom billigt undan denna omgång, uddamålsvinster 3-2 och 2-1 mot Bollnäs resp Kalix. Men nästa runda möts de i
  Sandviken, kryss där och Zinkenvinst mot Vetlanda, så är Bajen åter serieledare!
  Vi vann senast mot Vetlanda(b), men seger och kassalådan kräver minst 4000 grönvita åskådare. Slut upp, vi kan ju över 6000 om vi vill.

  MATCHSTATISTIK Motala:
  https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=20588&season=2017&r=0.934322323417291

 2. Mats skriver:

  Vet inte om Magnusson såg samma match som jag såg, men nog var Motala väl så bra om inte något bättre under stora delar av första halvleken????? Det får väl finnas gränser för hur enögd en skribent får vara?

 3. BajenLukas i Jönköping skriver:

  Får nog ändå hålla med Mats. Jag hejar på Hammarby och åkte ända från Jönköping för att se matchen i Motala, och till och med tränaren i Bajen sa att det enda han var nöjd med efter första halvleken var att det stod 2-3 på tavlan. Motala var bra och de två sista målen för Bajen var rena gåvor från dem. Men i andra var det inget snack, då var vi tre fyra gånger bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se