Herrlaget

Komfortabel vinst på Studenternas


Hammarby vann komfortabelt på bortaplan mot Sirius efter 3-9 (2-4) på Studenternas. Bajens mål gjordes av Christoffer Fagerström (2), Jesper Jonsson (2), Ilja Grachev (2), Kalle Spjuth, Adam Gilljam samt Ivan Lebedev.

 

 

Bajen kom till spel med en skadefri trupp där Robert Rimgård var tillbaka efter att ha missat ett par matcher på grund av skada. Förhållandena i princip idealiska för en utomhusmatch med en temperatur strax under nollan, uppehåll och ingen vind att tala om. Perfekta förutsättningar för en bra match således och det dröjde inte länge efter att huvuddomaren Jonas Kandell blåst igång matchen innan man kunde se att laget såg rejält spelsuget ut. Man inledde piggt och kunde redan i den sjätte minuten också ta ledningen då Jesper Jonsson hittade Christoffer Fagerström i djupled och ”Fager” gjorde inget misstag då han kyligt väntade ut Henrik Kjellson i hemmamålet innan han la upp bollen i nättaket. Man anföll i våg efter våg med många spelare och 0-2 målet kom därför helt logiskt då Fagerström noterades för sitt fjortonde mål på åtta matcher efter att hans skott touchat en spelare framför mål och ställt Kjellsson. Nästan direkt på avslag var hemmalaget nära med en snabb replik då tidigare Bajensspelaren Kalle Mårtensson frispelades men Patrik Hedberg kom snabbt ut och kunde rädda avslutet. Mårtensson skulle dock snabbt revanschera sig då han efter ett fint anfall av de blåsvarta distinkt satte bollen vid Hedbergs högra stolpe, 1-2.

 

 

Sirius hade efter reduceringen sin bästa period i matchen och hade faktiskt ett par fina chanser till kvittering men Hedberg visade sedvanlig klass med ett par klassräddningar. Istället kunde Bajen sätta matchens nästa mål då Kalle Spjuth fångade upp en hörnretur i den trettioandra minuten, 1-3. Bajen kopplade nu åter ett rejält grepp om matchen och efter en rejäl upprullning var även 1-4 ett faktum då Jesper Jonsson kunde ta tillvara på sin egen retur och skicka in bollen bakom Kjellsson. Just som att det kändes som att matchen började rinna ifrån Sirius fick man istället en gratisbiljett in i matchen då en slarvig passning i de bakre leden ledde till en dråplig situation med straff som resultat. Fram gled försvararen Johan Jansson Hydling och även om Hedberg var på bollen kunde han inte hindra den från att gå in i mål. 2-4 således, något som också blev halvtidsresultatet.

 

 

Den andra halvleken startade ungefär som den första med ett rappt och fartfyllt Bajen. Jonsson var nära att utöka ledningen efter ett inspel framför mål men hemmaförsvaret kunde styra undan. Det dröjde dock inte länge innan målet ändå kom då Ilja Grachev smällde upp en hörnretur via en Siriusspelare och upp i nättaket. Hemmalaget ville få det till att den gick in via burgaveln men reprisbilderna visade tydligt att det var ett regelrätt mål. Sirius stack upp nästan direkt på avslag och borde nog fått en straff då Teemu Määttä åkte in i Hedbergs utsträckta ben men domarteamet vinkade avvärjande.

 

 

Bajen var fortsatt det vassare laget och efter att ha missat en dubbelchans kunde man till slut ändå sätta 2-6 då Adam Gilljam efter en soloprestation fixade en straff som han själv förvaltade. Med knappa tjugofem minuter kvar av matchen kändes det avgjort. Sirius gjorde sitt bästa för att skaka liv i den med en hörnreducering med kvarten kvar men det blev aldrig riktigt spännande och istället kunde Bajen med två snabba mål genom Grachev och Jonsson definitivt sätta spiken i kistan innan Ivan Lebedev med sitt femte mål på tre matcher avslutade målskyttet med Bajens nionde mål för aftonen.

 

Sammanfattningsvis en mycket väl genomförd match av Bajen och det var härligt att se att man var rejält taggade från start då man i tidigare bortamatcher haft lite problem inledningsvis. Många spelare sticker ut och det syns vilken fantastisk bredd man har offensivt med många hot. Fagerström fortsätter att leverera mål framåt och växt ut till den målskytt man har saknat de senaste säsongerna. Segern innebär att Bajen går upp i serieledning, dock med en match mer spelad än Villa. Härnäst för Bajens del väntar Västerås nu på lördag hemma på Zinken. Matchen startar klockan kl 14.00 och mycket folk väntas så se till att ta er dit och se Bajen bärga säsongens sjunde seger!

 

 

/Johan Modin

 

 

Sirius – Hammarby 3-9 (2-4)

0-1  Christoffer Fagerström (6)

0-2  Christoffer Fagerström (17)

1-2  Kalle Mårtensson (20)

1-3  Kalle Spjuth, hörna (32)

1-4  Jesper Jonsson (39)

2-4  Johan Jansson Hydling, straff (41)

——————————–

2-5  Ilja Grachev, hörna (52)

2-6  Adam Gilljam, straff (69)

3-6  Stefan Tranblom, hörna (76)

3-7  Ilja Grachev (79)

3-8  Jesper Jonsson (80)

3-9  Ivan Lebedev (88)

 

Publik: 1115

Hörnor: 7-9

Utvisningar: 10-20


2 kommentarer till Komfortabel vinst på Studenternas

  1. Christer skriver:

    Förbaskat bra och snabb matchrapport av Johan Modin! Jag var själv med kompisar i Uppsala och såg matchen. Årets upplaga av vårt kära bandylag håller en mycket bra klass, länge sedan jag såg sån fart och spelglädje av Bajen! Nu fyller vi läktarna på lördag mot Västerås. Matchen börjar kl.14.00 på Zinken, vi ska vara minst 4000 åskådare, det är våra iskrigare värda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se