Herrlaget

Kvitterat i semifinalserien


Efter en rent ut sagt svinkall vecka med stora snömängder var temperaturen och vädret på Zinkensdamms IP ändå väldigt bra i fredags kväll när Hammarby tog emot Sandviken för en andra semifinal. Stämningen var god och Hammarby Vintertifo höjde stämningen med säsongens kanske mest ambitiösa tifon med mycket flaggor och ny banderoll.

 

Men stämningen och väderleken spelade ingen större roll i första halvlek där ett antal ganska märkliga domarinsatser och ett platt Hammarbyspel var de bestående intrycken. Efter bara knappt halva första 45 minuterna spelade låg Hammarby under med 3 mål. Försvaret var hyfsat men offensiven ville inte riktigt ta sig. Halvleken kröntes tack och lov av ett mål för Hammarby på tilläggstid signerat Adam Gilljam, som reducerade till 1-3. Det sena reduceringsmålet höjde dock knappast stämningen inne i värmen i Zinkentältet under halvleksvilan. Det fanns en ganska stor uppgivenhet, men som alltid med Bajen började hoppet ändå spira till sist och i andra halvlek fortsatte det kompakta stödet från läktarna.

 

Andra halvlek dominerades totalt av Hammarby. Det blev ett tuffare och snabbare spel och laget gav allt framåt. Och det gav utdelning, Milerud, Gilljam, Fagerström, Nyman, Jonsson, kassarna dunkades in i snabb takt och Zinken jublade. Moralen stärktes allt med och vid ställningen 3-3 var det ingen tvekan om vartåt det barkade. Zinkensdamms IP har stått där det står sedan 18:e maj 1937 och likväl tror jag sällan att denna anläggning skådat en sådan vändning och ett så fint stycke spelad bandy. Slutsiffrorna blev 6-3 till Hammarby, en sagolik vändning. 5 mål i andra halvlek och ett SAIK som blev totalt överkört. Nu stundar nästa möte i Sandviken på tisdag.

 

/Jonas Lundgren


4 kommentarer till Kvitterat i semifinalserien

 1. Kurt Ljung skriver:

  som gammal hammarbyvän gläds jag över kvällens match. Har fått uppleva så mycket glädje på Zinkenoch söderstadion från 1970 till 2005. och idag när jag flyttat från Stockholm så finns bajen i mitt hjärta och jag fylls av ett härligt rus när det går bra för mitt kära bajen.
  tack från

 2. Christer skriver:

  Härligt! Underbar 2:a halvlek av våra iskrigare. säsongens bästa halvlek. Snabbt, rakt på mål spel, kryddat med ett jälvlar anamma. Fortsätt på detta sätt, så spelar ni final på Studenternas den 17 mars!

 3. Christer skriver:

  Förbaskat tråkigt att vi inte har fått någon matchanalys!

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se