Herrlaget

Larry ser fram emot derbyt!


 

Jag fick tag på Fredrik ”Larry” Larsson på tisdagskvällen samma vecka som säsongens första derby.

 

Du kallas för Larry. Är det vad vi fans ska ropa om vi ber om en sång?

 

-Klart ni ska ropa Larry. Det är nog bara mamma och pappa som kallar mig Fredrik.

 

-Jag vet faktiskt inte varför jag kallas Larry. Det bara blev så. Men man får vara glad över att man fått ett smeknamn. Jag har nog en sju, åtta varianter på det där.

 

Du kommer senast från Tellus, hur länge spelade du där?

 

-Jag kommer ifrån Bollnäs från början . Jag tror att jag spelade i Tellus i sex eller sju år men åren rullar på så man glömmer exakt tid.

 

Så då spelade du i Tellus när ni gick upp i Elitserien?

 

-Vi halkade upp på ett bananskal när Kungälv åkte ur pga ekonomiska problem.

 

-Vi gjorde det förvånansvärt bra, och ännu bättre förra året. Det går att göra det bra även med små medel. Alla får hjälpas åt och det skapar även en stark gemenskap. Man ska nog vara lite mer öppen utåt för det finns många som jobbar ideellt inom bandyn för att de älskar sporten.

 

Då har du upplevt dessa derbyn förut. Hur känner du nu?

 

-Det var de enda matcherna med mycket folk när jag spelade i Tellus, så de var de roligaste matcherna. Men nu får jag spela på rätt sida. Det ska bli jäkligt kul. Jag hoppas i alla fall att jag får vara med och spela. Att få kliva ut på isen och möta kompisarna och de gamla ledarna. Sånt är alltid speciellt.

 

Du är mittfältare. Det känns som om det är hård konkurrens på mittfältet. Hur känner du?

 

-Jag kan spela på de flesta positionerna, men mittfält är det jag är uppsatt på och kan bäst. Det är riktigt hård konkurrens, men det ska vara en utmaning. Det gillar jag och det är en drivkraft för mig. Jag tycker att det är roligt med den utmaningen. Man vill ju alltid spela med de bästa! För att utvecklas är det bra att få spela och träna med dem.

 

Är det samma känsla som du hade när du var i Tellus och skulle möta Bajen? 

 

-Man är laddad och vill visa att man är bra. Det är lättare att tagga till när det är mycket folk på läktarna. Jag vill visa upp mig inför Hammarby-publiken.  Just  ikväll (tisdag) känns det mer som en match som alla andra, men jag kommer tänka mer på det på fredag. Det kommer nog smygande på uppvärmningen när kompisarna står där på andra sidan isen. 

 

-Vi får hoppas på bra väder så att vi kan spela bra och fin bandy och att ni i publiken kan få slippa blåst och regn. Bandy ska ju spelas utomhus. Är vädret bra är det magiskt att spela utomhus. Det är inte alls samma känsla att spela i en hall.

 

Hur är det med träningen Bajen? Är det skillnad mot tidigare?

 

-Tempot är mycket högre i Bajen och allt går mycket fortare. Hammarby är ju ett topplag. Det ställs högre krav på passningar, avslut, allt. På så sätt är skillnaden stor. Vi  har tränat länge på hockeyrink, men spelet börjar komma nu. Det kändes bra sist mot Vänersborg.

 

Har du blivit väl emottagen i Bajen?

 

-Det tycker jag verkligen. Det är ett klockrent gäng som har superkul tillsammans. Jag känner mig inte utanför även om jag inte fått spela. Alla är lika viktiga och bidrar på sitt sätt. Och alla runt omkring laget är också supertrevliga.

 

Någon som har tagit hand om dig lite extra?

 

-Nä, jag kände några sedan innan. Jag sitter bredvid Felix som då har hjälpt med rutinerna. Jag har frågat så pass mycket nu att han börjar bli lite trött på det. 

 

/Mats Öström

 


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se