Redaktionellt

Magnus Brodén om Svenska Cupen


Magnus Brodén om Svenska Cupen

 

När hemsidan på onsdagseftermiddagen

sökte tränare Magnus Brodén för en intervju fann vi honom på jobbet på brandstationen i Motala. Han hade just återkommit från en utryckning efter ett ”ett automatlarm – men det var inget”, så intervjun kunde genomföras.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till helgen blir det tre tävlingsmatcher på lika många dagar – och laget har inte genomfört en enda träningsmatch ännu… Hur ska det gå?

-Vi har faktiskt planerat det så medvetet. Svenska Cupen-kvalet är ett tillfälle till riktigt bra träning. Kanske kan det ses som en risk, men vi tror att vi ska klara av att gå vidare till slutspel.

 

I din första match som Bajens tränare så möter ni IFK Motala, din moderklubb som du också tränade så sent som förra säsongen! Känns det inte lite underligt?

-Jo, det är lite ödets ironi över det… Jag känner ju praktiskt alla spelare i laget och vi har fortsatt bra kontakter. Men det är inga problem. Under drygt 90 minuter får man vara motståndare, men sedan är man kompisar igen.

 

Hur kommer truppen se ut?

-Hela A-lagstruppen på 16 utespelare och två målvakter är tillgänglig och följer med. Alla ska få ordentligt med speltid. Det är viktigt att alla får en ärlig chans att ta plats i laget.

 

Har du bra koll på motståndet?

-Jag var och såg träningsmatchen mellan Motala och Örebro i söndags. Motala kan jag ju utan och innan sedan förut och de har en i stort sett oförändrad trupp. Örebro tyckte jag också spelade som förra året trots de ganska många nyförvärven. VSK har också några nya, men jag har insett dem i år ännu – fast jag får tillfälle och kolla in dem i deras match mot Motala på lördag, innan vi möter dem på söndag.

 

Kommer ni experimentera med spelarpositioner?

-Inte på något dramatiskt sätt, men några får nog pröva på att spela på positioner som de oftast inte har haft.

 

Du har talat om att Hammarby ska byta spelsätt i jämförelse med de senaste säsongerna. Hur vill du kort beskriva hur ni vill spela?

-Det är mittfält och anfall som ska spela på ett delvis annorlunda sätt. Mer spel med bollen, mindre bolltransporter. Mycket fart. Mer passningar åt sidan och i djupled, mindre bakåtspel. Det kommer att ta lite tid innan det nya spelet sitter, men spelarna och jag är överens om att det är så vi vill förändra spelet.

  

Hur och när tar ni er till Örebro?

-Jag jobbar ju skift här i Motala och slutar på torsdag, och tar mig direkt till Örebro under fredagen. Killarna och övriga ledare åker från Stockholm mitt på fredagen. Vi ska bo hos en släkting till Robin Sundin utanför sta’n åt Hallsberg till! Det blir mysigare än att bo på hotell, lite lägerstämning hoppas jag.

 

/Rune Premfors


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se