Redaktionellt

Matchrapport Hammarby-Jenisej


I säsongens tredje träningsmatch i ABB Arena i Västerås ställdes Hammarby mot Jenisej från Krasnojarsk i Ryssland. Jenisej, som dagen före besegrat Västerås SK med 5-2, är ett riktigt storlag med ryska stjärnspelare som Sergei Lomanov Jr. och Alan Dzjusojev men även svenske landslagsspelaren Erik Pettersson. Lomanov vilade dock denna match.

 

Jenisej är som många ryska lag skridskostarkt och spelar ofta ett rakt spel med hög fart och stundtals riktigt hårt och fysiskt. Minst sagt en tuff utmaning för Hammarby, speciellt så här tidigt på säsongen men det blev en stark inledning av de grönvita och Kalle Spjuth kan påpassligt lägga in returen efter ett tungt skott från Christoffer Fagerström till 1-0 redan i andra minuten.

Matchen gick vidare i högt tempo och Hammarby står upp bra men Jensiej lyckas ändå kvittera, ta ledningen och sedan gå upp till 1-3 innan Jesper Jonsson i den tjugoåttonde minuten efter en fin prestation kan prickskjuta in en reducering till 2-3 vid den ryske målvaktens vänstra stolpe. Sista kvarten av första halvlek släpper vi tyvärr in ett par enkla mål och i halvtid är ställningen 2-5, kanske något stora siffror.

 

Det fina spelet från båda lagen fortsätter i andra halvlek och Hammarby gör helt klart försäsongens hittills bästa match. Det stundtals hårda spelet från Jenisej kostar dom ett antal utvisningar och Adam Gilljam gör 3-5 säkert på straff i den sextioandra minuten. Närmare än så kommer vi dock aldrig och innan slutsignalen ljuder hinner Jenisej fastställa resultatet till 3-6.

Vi har dock ett flertal chanser där det mycket väl kunde ha blivit mål och i andra halvlek visar vi upp en mycket stark defensiv.  De enkla misstagen i form av felpassningar och dylikt som brukar vara vanliga i dessa tidiga försäsongsmatcher lyste nästan helt med sin frånvaro och laget kan vara mycket nöjda med att spela 1-1 i andra halvlek mot ett så bra lag som Jenisej. Tilläggas kan även att Carl-Johan Rutqvist saknades på grund av sjukdom.

 

En riktigt bra insats av oss idag, säger en nöjd Stefan Karlsson. Vi hade en stark defensiv mot ett skridskostarkt Jenisej och vi skapade en hel del chanser och gjorde några riktigt snygga mål. Det var verkligen ett steg framåt från senast. Vi jobbar vidare i positiv anda.

 

 

 

 

Lena Rubin & Sam Ekemark med hjälp av Ilja Gratjev, Fredrik Rubin, Jesper Jonsson och Christoffer Fagerström


Copyright © 2017 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se